Tweehoorn verliest maar blijft aan kop

Het tweede team van HSV de Eenhoorn is er niet in geslaagd om in de laatste thuiswedstrijd de strijd om het kampioenschap te beslissen. De achtervolgers verloren punten, maar ook de Tweehoorn beet in het stof tegen een tot de tanden gewapend Tal/DCG. Er werd met 5-3 verloren. Caissa 4 verloor van HWP Zaanstad en ZSC de Saende speelde gelijk, waardoor we nu een voorsprong van 1 punt hebben op de twee Zaanse ploegen, en 2 punten op Caissa. In de laatste ronde is een kleine overwinning genoeg voor de titel in 3D.

De wedstrijd begon heel goed, omdat de jonge tegenstander van Arjon zich in de opening vergiste. Hij pakte een verboden pion en moest via een dubbele aanval een loper inleveren waarna het snel was beslist. Maar aan alle ander borden wilde het niet echt vlotten. Wilko bereikte een gelijke stelling waarbij geen van beide spelers iets kon ondernemen zonder grote risico’s te nemen. Hij hield het remiseaanbod lang in beraad maar weigeren was geen optie. Jerrel had een stuk geofferd voor twee pionnen, maar zijn tegenstander bleek hier al op voorbereid en wist precies hoe hij het moest weerleggen. Hierdoor werd de stand alweer gelijkgetrokken.

Rob was in een veel te scherpe opening terecht gekomen. Op een bepaald moment kon hij met zijn dame op g7 inslaan waarna zwart gedwongen was tot een kwaliteitsoffer, met sterk uitziende aanval die mogelijk toch onvoldoende zou zijn. Rob dacht echter dat het ook wat rustiger kon maar daar vergiste hij zich in, in het vervolg werd hij langzaam maar zeker weggespeeld. Ook Alexander werd weggemanouvreerd nadat hij redelijk uit de opening was gekomen. Een meevallertje was dat Ronald zijn partij won, nadat hij eerder remise aangeboden had. Dit was terecht afgewezen, maar uiteindelijk wist bracht Ronald een gemene truc in de stelling.

Tom had ondertussen een wat mindere stelling remise gehouden. Op dat moment wisten we al dat het niet goed zou komen want ook Jospeph kon het niet bolwerken. Na een tamme opening van Luberti wist hij een goede stelling te bereiken, maar na veel gemanouvreerd ging hij uiteindelijk toch in de fout en verloor.

Jammer, want een overwinning op deze dag had ons direct onbereikbaar gemaakt voor de concurrentie. We hebben nu nog steeds de beste kansen, maar er zal wel gescoord moeten worden in de laatste wedstrijd, op 17 april tegen VAS 2 in Amsterdam.

HSV de Eenhoorn – Tal/DCG 1 3-5
Joseph Molenaar – Wim Luberti 0-1
Tom Balla – Hans Leeflang ½-½
Ronald Ritsema – Ron Klein 1-0
Alexander Geerts – Rafael Mekuria 0-1
Jerrel Thakoerdien – Willem Hensbergen 0-1
Rob Mulder – Joran Donkers 0-1
Arjon Buikstra – Tjark Vos 1-0
Wilko van der Gracht – Tobi Kooiman ½-½

7 reacties op “Tweehoorn verliest maar blijft aan kop”

  1. een dag vol tegenstrijdigheden zelf verliezen van TAL/DCG de driehoorn verliezen van KTV (over tegenstrijdig gevoel gesproken) maar wat maakt de eenhoorn de dag dan weer mooi wat een ontzettende afstraffing heerlijk kortom de opdracht is duidelijk driehoorn “gewoon”winnen van KC 5 tweehoorn winnen van VAS 2 en eenhoorn winnen bij unitas en iedereen is blij ik wacht overigens met smart op het verslag van de eenhoorn

    kc5

  2. Verslag website Purmerend: Dramatisch verlies 1e team

  3. Helaas, maar Amsterdam is natuurlijk ook een leuke plek om een kampioenschap te vieren!

  4. Ach. Het is ook best nobel dat jullie nog even doen alsof het nog spannend is in deze groep. Maar dat promoveren komt wel goed.

    Dat offer van Jerrel zag er trouwens best goed uit. Schijn bedriegt ?
    Verder is het best mogelijk om een remise aanbod te weigeren hoor. Kijk maar naar de partij van Ronald!

  5. schijnt bedriegd zeker zoals jerrel te horen kreeg dat hij niet de eerste was die dit offer deed maar dat bepaalde grootmeesters dit ook weleens speelde dus eigenlijk is jerrel grootmeester (dat deze eerst met het paard op g4 slaan is maar detail)

  6. De zet g4 van wit nodigde uit om een stuk te offeren. Hiervoor kreeg ik 3 pionnen terug. Ik heb de stelling echter verkeerd ingeschat. Er heerste geen gevaar voor de witte koning. Wit speelde de rest van de partij met een stuk meer en mijn 3 pionnen deden helemaal niets.

  7. Ik heb mijn partij bekeken, op g7 slaan was dus wel heel goed, ik denk winnend. Zwart kon kiezen tussen een eindspel spelen met een pion minder of nog meer materiaal offeren voor een aanval die vrij eenvoudig te pareren zou zijn. Helaas verzon ik achter het bord een niet bestaande verdediging voor hem en besloot tot iets anders, waarna het van kwaad tot erger ging. Na mijn gemiste kans speelde mijn tegenstander wel heel sterk, ik had een ontsnapping zoals tegen Caissa in gedachten maar kreeg de kans niet.