Degradeert de driehoorn?

Dat is de vraag die in vele hoofden rondspookt na de 3,5-4,5 nederlaag tegen KTV.

En het begon zo goed!
Seryo won met wit een mooie aanvalspartij. In een siciliaanse draak besloot zijn tegenstander niet te rokkeren. Sereyo offerde twee keer een vol stuk, en na een paar zo op het oog subtiele zetjes (Pd5, Ld4, f4) kreeg hij al zijn materiaal met rente terug.
Een ingewikkelde en mooie pot, ook al was het achteraf misschien toch niet allemaal correct.
Bas, op 7, koos met zwart voor een agressieve opzet en binnen een uurtje haalde hij het punt binnen.
Als 3e was Barry klaar. Hij had veel meer tijd, en toen zijn tegenstander ook nog een dame verloor werd het 3-0.
Met gewonnen stellingen voor Jort en Arnold en goede stellingen op de overige borden leek het een walkover te worden.
Het liep anders.

Arnold kwam in tijdnood en kon zijn extra kwaliteit niet uitbuiten. Desondanks behield hij een degelijke stelling maar voor zijn 40e zet viel de vlag. Gelukkig stond Holger op dat moment nog gewonnen en hadden zowel Jort als Jasper zeer goede stellingen. Sjoerd had ondertussen, zonder het te weten, een voor hem gewonnen eindspel om zeep geholpen.
De tegenstander kon gelukkig ook niks. Nog steeds een zonnig vooruitzicht.
Helaas..Jort miste diverse malen de winst, waaronder een mat in 2, en Holger zijn 40e was een blunder. De stelling was nog steeds gewonnen, maar nu voor zijn opponent. En zo verloren onze spelers alsnog.
Met een 3-3 tussenstand moesten Jasper en Sjoerd hun inmiddels gelijke stellingen winnen. Dat lukte niet. Sjoerd beruste in zetherhaling en een ultieme winstpoging koste Jasper zelfs de partij.

Over 3 weken is de laatste ronde, en dan zal blijken of de driehoorn degradeert. Om dat te voorkomen moet Santpoort winnen van KTV terwijl de driehoorn de Kennemer combinatie 5 moet verslaan.
En dan hangt het nog af van de bordpunten.

Wat een spanning.

15 reacties op “Degradeert de driehoorn?”

  1. KC 5 heeft HHW verslagen met 4,5 – 3,5, dus 3hoorn moet winnen voor handhaving! Santpoort gaat voor het record bordpunten dus gaat voor volle winst tegen KTV. Er is nog een klein beetje hoop! 😉

  2. Paradoxaal genoeg is KTV de verliezer na gister. Ze winnen de match maar handhaven lijkt mij heel erg lastig.

  3. als wij winnen met 4,5-3,5 dan mag KTV maar 2,5 bordpunt halen.

  4. Klopt het nu dat het eigenlijk helemaal NIETS uitmaakt dat wij gisteren van KTV hebben verloren? We moesten ook als we gewonnen hadden van KTV winnen van Kennemercombinatie 5 om ze achter ons te houden?

    Wel een droevige wedstrijd, op een gegeven moment dacht ik echt dat we met 6-2 of meer gingen winnen! Opeens ging het echt op ALLE borden die nog bezig waren fout, echt ongelooflijk. Hopelijk kunnen we nog eenmaal een goede match spelen tegen KC5, handhaving zou nog enigszins troost bieden na dit rampzalige competitieverloop!

  5. @holger: niet helemaal juist: dan waren we met gelijkspel al gehandhaafd.

  6. Altijd lekker rokkeren. Weet niet wat het is maar klinkt lekker.

  7. Tsja, voor het echte literaire werk moet je natuurlijk bij van oijnk zijn, en niet hier. Zie de spelfouten maar als de prijs van snelle verslaggeving.

  8. Hey .. we kunnen niet hebben dat jullie als enige van ons gewonnen hebben he !

    Dus winnen volgende keer want wij willen een rematch !

  9. Is dit de Jeroen die Ballah er zo ongenadig van langs heeft gegeven op het B&W? O wacht, dat waren er 2. Jeroen B. bedoel ik ?!
    Enfin, elementen uit de 3hoorn schijnen ook een rematch te willen voor de ontstolen 1e plek in Den Helder. Geen zorgen dus.

  10. The one and only .. verzachtende omstandigheid was natuurlijk wel het feit dat Tom echt boerenkool gegeten had ik en een patatje had gegeten. De omstandigheden waren dus in mijn voordeel !!

    Toch wel niet zo handig dat regloh gaat vluggeren tegen de altijd linke master lie

  11. Klopt. Maar Buikie was te bang om zelf tegen Lie te spelen en in Dreojs, die al klaar zat om te spelen, hadden beide heren om onvoorklaanbare reden geen vertrouwen.

  12. de eerste keer was ik te bang, maar voor de vluggerpartij was het een eerlijke 50% kans 😉 Ik wilde vooral mijn voorbereiding voor het pioniertoernooi niet weggeven natuurlijk!

  13. Bij Aartswoud was men trouwens vooral jaloers op de significant grotere hoeveelheid drank die de 2de plek met zich meebracht

  14. hey meneer bakker het lag niet aan de boerenkool denk ik maar aan het feit dat ik onder valse voorwendselen 2 stukken worst kreeg en ja dan is het terecht dat jezelfs van jeroen bakker verliest krijgen we op het pionier toernooi ook eten?

    ps bas let niet op mijn grammatica aub daar doe ik niet aan maar als ik de eerste reactie van jeroen lees en het verslag van dreojs ben ik niet de enige

  15. Meester Jop won vandaag een leuk eindspel tegen de grote GM Dziuba

    http://live.neckar-open.de/actual/tfd.htm

    Ik meen dat een aantal mensen in het 3e de eindstelling nodig moeten onthouden!