Vierhoorn haalt uit in derby

16 maart speelde de vierhoorn zijn 6de wedstrijd bij caissa: het werd superspannend.
Mayke speelde op bord 6 een prima partij totdat ze zichzelf truukte. Ze moest haar dame geven om mat te voorkomen. Jammer maar de rest zag er hoopvol uit.
Niels speelde op bord 4 en stond met een kwaliteit minder wel erg goed. Alle stukken werkten geweldig samen. Toen zijn tegenstander eerst een vol stuk teruggaf en later zijn dame liet vangen was het pleit beslecht. 1-1 en veel perpectief op de andere borden.
Daan speelde op bord 8 een goede partij, ving een aanval van zijn tegenstander keurig op en posteerde zijn stukken op alle goede velden. Helaas kostte dit nauwkeurige spel erg veel tijd waardoor hij in tijdnood een paar keer een echte “grafzet” deed, wat hem erg veel matriaal kostte waardoor hij kon opgeven.
Ondertussen speelde Kevin op bord 2 een zeer degelijk partij. Hij bezorgde tegenstander v/d Mark een geisoleerde pion en zette hier volle druk op. Hij ruilde de grote stukken af én snoepte vervolgens deze pion mee op zo’n manier dat dit nog een pion koste. Door dit alles zeer koel en nauwkeurig te doen wist zijn tegenstander dat doorspelen geen zin meer had.
Bart op bord 3 zette een lekkere stelling op met al zijn stukken gericht op de vijandelijke koning. Zijn tegenstander liet zich verleiden door wat tegenspel te ontplooien op de damevleugel. Bart trok zich hier niks van aan en posteerde zijn stukken voor een daverende slotcombinatie. Toen zijn tegenstander een pion meesnoepte kon Bart het op zoveel manieren uitmaken dat het niet meer mis kon gaan. Een PRACHTIGE partij zeker ook voor de toeschouwers ik stel voor om deze te plaatsen? Kortom 3-2 voor.
Michel speelde op bord 5 een geconcentreerde partij. Hij ving koeltjes een koningsaanval op en bouwde ondertussen op de damevleugel aan een winnende aanval. Net toen ik dacht dat Michel zou gaan toeslaan, kon zijn tegenstander door middel van een torenoffer eeuwig schaak houden. Een mooie partij van beide kanten dus ook wel een terechte uitslag denk ik. Met 3,5 punt moesten de overige partijen nog maar 1 punt opleveren maar dit koste het nodige zweet…
Sander speelde op bord 7 toen ik binnenkwam (rond 21.15) en hem op de gang vroeg hoe hij stond was het antwoord “ik heb slechter gestaan”. Dat bleek ook wel. Sander speelde met een slechte loper tegen een sterk paard en gaf op de 27ste zet een stuk weg. Maar dit zag zijn tegenstander gelukkig niet! Hierna ging Sander beter spelen en bouwde leuke grappen in de stelling. Net toen dit zo lekker ging werden er in tijdnood over en weer wat blundertjes gemaakt. Toen de klok werd stilgezet dachten er wat mensen waaronder ik dat het over was. Er wilden zelfs al wat mensen al gaan analyseren hoe zwart moest winnen. Er werd echter allen maar even gereconstrueerd of de 36ste zet was gehaald. Door deze consternatie was de tegenstander volledig de weg kwijt en bleef Sander ijskoud en sloeg toe. Een gestolen punt is ook een punt al kon ik de onvrede bij de tegenstander wel begrijpen.
Piet op bord 1 stond al vrij snel een kwaliteit voor maar door de leuke grappen die Jan in de stelling bouwde was alles zeer moeilijk en koste het veel tijd om de juiste weg te bewandelen. In zware tijdnood werden over en weer niet de beste zetten gedaan maar wist Piet als eerste te promoveren. En toen zijn tegenstander promoveerde zat er een mat in 4 in wat Piet al had gezien.
Al met al een beetje een geflatteerde 5,5 -2,5 zeker gezien de spanning toen Piet en Sander nog bezig waren.

20 reacties op “Vierhoorn haalt uit in derby”

  1. Degelijk verslag, aanzienlijk beter dan de eerste versie! Leuk om nog even te lezen hoe de wedstrijd nu verlopen was, want ik heb behoorlijk wat gemist doordat ik het erg druk had met mijn eigen partij. Gefeliciteerd met de overwinning allemaal :).

  2. welke eerste versie?
    Ik had het inderdaad wel koud ja! En tja gestolen punt, ik heb mijn tegenstander genoeg mogelijkheden geven om wat te snoepen, maar als hij niet wilt dan eet ik het zelf wel op!

  3. koud? dat was maar bij wijze van spreken wilko en ik moeten daar dinsdag schaken voor het west-fries en ik denk dat ik mijn zwembroek maar aantrek
    REGLOH had ook een goede partij tegen Ton “ik hou van paarden ipv lopers”Wessels maar aangezien REGLOH niet in het vierde speelde heb ik hier geen verslag van gemaakt maar mijn inziens was het een technisch goede partij

  4. Ik bedoelde het letterlijk hoor, heb ik wel eens last van als het spannend word. Vergeet je je badslippers niet?

    Verslag Caissa site: Vader Aardenburg had 7 zonen
    Overigens de genoemde uitspraak van R. de B. werd gedaan op het moment dat mijn tegenstander aan zet was, waarop hij vervolgens geruime tijd nadacht welke zet dan bedoeld werd.

  5. en door de uitslag van Aartswoud hebben jullie promotie in eigenhand. Wie weet zit er een stuntje in tegen Koedijk.

  6. Met eerste versie bedoelde ik het verslag van Sander “Vierde team prakt caissa”.
    En ik kan EISSAB niet volgen hoor, promotie in eigen hand? Het vierde staat toch op een onoverbrugbare achterstand en beste tweede zit er ook niet meer in? Toch zou winnen van Koedijk zeker nog wel een leuke stunt zijn om het seizoen mee af te sluiten.

  7. Ik vind de titel van het verslag op de site van caissa toch lichtelijk beledigend, zeker voor Mayke. Wat een rotclub is dat toch!

  8. en Regloh, beste 2e lijkt me best waarschijnlijk!?

  9. Volgens artikel 16 degraderen de nummers 7 en 8 in alle klassen behalve de promotie en 4e klasse. Er zijn 4 tweede en derde klassen. Wat normaal zou betekenen dat de eerste twee in de derde klasse promoveren. Zodoende heeft het team alles in eigenhand.

    Het is zelfs mogelijk dat de derde plek recht geeft op promotie. De beste nummer drie zal promoveren als er geen teams uit de KNSB degraderen. De enige die nog kan degraderen is Waagtoren 2. Maar als de tweeHoorn ‘gewoon’ zijn laatste twee wedstrijden wint zal dat ook wel niet meer gebeuren. Dus alles in eigenhand.

  10. het team heeft het wel in eigen hand maar treft natuurlijk wel even de sterkste tegenstander wel super spannend in deze poule het enige dat zeker is is dat koedijk kampioen is en caissa degradeert maar als dit team gewoon even wint zou dat een fantastische prestatie zijn
    en even over de tweehoorn de laatste 2 wedstrijden zijn wel erg lastig twee degradatie kandidaten die voor hun laatste kansen vechten

  11. De tweede plek geeft ook standaard recht op promotie? Dat is volgens mij toch wel eens anders geweest. Wel jammer dat Sereyo in deze fase niet meer mee mag spelen in het vierde team, maar ook zonder hem kan de Vierhoorn de promotie veiligstellen tegen Koedijk. Zou toch wat zijn als we maar liefst 2 promoties en 2 handhavingen te vieren hebben!

  12. Over 2e plekken gesproken. Volgens mij is Ballah vandaag 2e geworden op het WF!

  13. dat klopt Dreojs goed gezien (je had natuurlijk ook veel tijd om alle partijen te volgen) ik werd volledig weggespeeld door mijn oud voorzitter Marco Groot in ronde 7 gelukkig miste hij volgens mij een keer of 43 de winst en kwam ik met remise goed weg ik eindigde hierdoor met 5 uit 7 gedeeld 2de samen met Wilko v/d gracht en Jaap-Jan Gorter en had ik de meeste weerstandspunten kampioen werd Adri Haakman die remise speelde (in betere stelling) tegen Peter van Waert al met al weer een gezellig kampioenschap met moet ik eerlijk zeggen een terechte winnaar ik was overigens niet de enige die in ronde 7 werd weggespeeld
    naast mij werd iemand in een zet of 16 matgezet (later bleek dat deze jongens niet deelnamen aan het west-frfies maar gewoonweg heel brutaal aan “onze” tafel
    gingen zitten dit is erg vervelend aangezien dit soort clubschakers altijd vroeg klaar zijn en daarna hard op gaan analyseren )

  14. Ik meen dat die malloten met hun lawaai (mat in 15 overigens) ook mede verantwoordelijk waren voor je slechte stelling, toch? Tijd om FETS en NIVLEM te bellen.
    Maar gefeliciteerd, 2e is helemaal niet verkeerd. En ook clublid Wilko wil ik hierbij feliciteren. Gedeeld 2e met maar 4 remises uit 7, en dat naast een 2100 boy is toch wel een keiharde comeback na het ratingdipje van vorig jaar.
    Grote klasse heren!
    Trouwens, er is nog iemand die 2e werd die avond, maar misschien moeten we het daar maar niet over hebben.

  15. ik wil dolgraag beamen dat “die twee “verantwoordelijk waren voor mijn beroerde partij maar dat is niet helemaal eerlijk als ik de laatste 5 partijen tegen M Groot bekijkt maar goed ik ben overigens niet erg tevreden over mijn spel tijdens dit toernooi ik had meer uit mijn stellingen kunnen/moeten halen dus veel huiswerk te doen overigens bedankt voor de (welgemeende) felicitaties
    waarom mogen we het niet over JJ Gorter hebben Dreojs?
    of bedoel je ene TNBRGLH ?
    wie bedoel je?

  16. Ik bedoel de laatste, in de mickeymouse competitie.

  17. ik ben je kwijt dreojs ik snap er niks meer van (het lijkt net schaken)
    wat heeft RKC met schaken te maken?

  18. ^

  19. De opdracht voor ons is duidelijk: winnen en tweede worden.

  20. En hedenavond (of eigenlijk gister al) is de 4hoorn daarin geslaagd. Koploper koedijk met werd grote cijfers verslagen!