Tweehoorn loopt uit!

Op 6 maart heeft de Eenhoorn 2 een grote stap gezet op weg naar het kampioenschap. In de zevende ronde werd Utrecht 4 met maar liefst 6-2 opzij gezet, terwijl concurrent Caissa 4 verloor van ZSC de Saende. Bovendien morste ook HWP Zaanstad een punt. Hierdoor staat de Eenhoorn nu aan kop, twee matchpunten los van Caissa en ZSC.

Utrecht 4 was enigzins verzwakt omdat sterke spelers werden afgestaan aan het derde, dat tegen degradatie vecht. Wij moesten het zonder Alexander doen, die druk bezig is met zijn verhuizing. Hierdoor mocht Sereyo zijn debuut maken in de bondscompetitie.

Het prachtige denksportcentrum in Utrecht zat weer helemaal vol, naast de teams van Utrecht speelt ook Paul Keres in dezelfde zaal. In onze wedstrijd gingen we door waar we de vorige wedstrijd waren gebleven, aan de hoge borden vielen de punten snel en de lage borden haalden de buit binnen.

Het eerste klaar was Arjon. Zijn tegenstander was de opening goed doorgekomen, maar ging toen met zijn paard de verkeerde kant op. Na nog twee zwakke zetten van de Utrechter was het al weer afgelopen, 1-0.

Bij Tom begon de partij heel vriendschappelijk. Tom kreeg al na een paar zetten appeltaart zonder slagroom aangeboden. Met wit raakte hij het openingsvoordeel snel kwijt maar even later ging zijn tegenstander in de fout en werd ook hier het punt genoteerd. Bij Wilko ging het wat minder, hij had een pion geofferd voor niks, en dacht ook even in een verloren stelling beland te zijn. Dit viel achteraf wel mee en hij kon de remise binnenhalen.

Ronald had ondertussen een sterke aanval voor twee pionnen. Volgens hemzelf had hij in de opening zitten knoeien en was het hem allemaal overkomen, maar de aanval bleek wel sterk genoeg te zijn voor een punt. Als de partijen zo gaan moeten we wel kampioen worden!

Rob had met zwart al na een paar zetten een uitstekende stelling bereikt. Zijn tegenstander toverde allerlei fantastische trucs in de stelling, maar er zat een flink gat in de combinaties. Rob liet een aangeboden toren staan en wikkelde af naar een eindspel met twee pionnen meer wat eenvoudig gewonnen werd. De overwinning was alweer binnen!

Jerrel was ergens de controle een beetje kwijtgeraakt, maar later vond hij die weer terug en haalde de remise binnen.

Op het eerste bord speelden twee topscorers van 3D tegen elkaar, beiden met 5 uit 6. Wagenaar probeerde Joseph onder druk te zetten met allerlei penningen, maar Joseph hield alles bij elkaar en wist de stelling te beslissen met zijn geisoleerde d-pion. Omdat de derde topscorer van Utrecht Robert Beekman niet speelde is Joseph nu ongedeeld topscorer van 3D met 6 uit 7!

Het team stond dus met 6-1 voor en alleen Sereyo was nog bezig met zijn partij. Hij was heel goed begonnen met een voorbereide openingsvariant, en in het begin van de partij wist hij allerlei dreigingen in de stelling te brengen. Maar zo rond zet 17 zag hij niet hoe hij verder moest, waardoor zijn ervaren tegenstander terug in de partij kwam en langzaam de bordjes verzette. Uiteindelijk verloor Sereyo een stuk, maar in het eindspel dame+paard tegen dame vocht hij als een leeuw. Zijn tegenstander vond uiteindelijk het juiste plan, betrok zijn koning in de aanval en besliste de partij.

Met deze prachtige 6-2 overwinning staan we nu fier aan kop. In de volgende ronde spelen we thuis tegen Tal/DCG, en bij een overwinning is het mogelijk dat we het kampioenschap al binnenhalen. De kans is niet eens zo klein, want Caissa en ZSC de Saende spelen dan tegen zware tegenstanders. Komt allemaal kijken!

Utrecht 4 – de Eenhoorn 2 2-6
H.T. Wagenaar – Joseph Molenaar 0-1
J van Renswoude – Ronald Ritsema 0-1
K.J. Schilt – Tom Balla 0-1
M. Kerkhof – Rob Mulder 0-1
B. Semeyn – Jerrel Thakoerdien 1/2-1/2
M. Post – Wilko van der Gracht 1/2-1/2
M. Remkes – Arjon Buikstra 0-1
P. de Jong – Sereyo Bekkink 1-0

8 reacties op “Tweehoorn loopt uit!”

  1. Gefeli heren!
    Vanwaar de wat ongebruikelijke (?) opstelling?

  2. hoezo ongebruikelijk? we speelde precies zo tegen caissa alleen met jort ipv sereyodus dit lijkt me een succes formule

  3. Ik vond Bom en Buikie op resp. 4 en 7 opmerkelijk, maar het lijkt te werken.

  4. maar meneer de schuiver “De Bom “speelde op 3 met wit aangezien een of andere meneer molenaar op 1 speelt (best logisch als je 6 uit 7 scoort) en dat Buikie op 7 speelt is omdat hij het hele jaar al op bord 7 speelt maar suggesties zijn natuurlijk altijd welkom voor de wedstrijd tegen TAL/DCG

  5. ps waar blijft het verslag van het eerste? (Daan?)

  6. Bom, ik ben helemaal voor mozef op 1 /boven jou, maar bord 2 is er ook nog. Ik vermoed dat de zwart/wit verhoudingen iets met de opstelling te maken hadden 😉

  7. Ik zit prima op bord 2 met 75%. Dat is toch een mooie score! 🙂

  8. Zekers! Gewoon blijven winnen dan maakt de opstelling ook niet zo veel uit.