Berichten van de jeugd

De Eenhoornjeugd
Ook een Eenhoorn moet met zijn tijd meegaan, vandaar dit verslag over ons eerste kwartaal ditmaal langs elektronische weg en niet meer in een fraai clubblad.
Hier een verslag over het eerste kwartaal.
We zijn in september weer van start gegaan, jammer genoeg zijn we nog al wat spelers kwijtgeraakt want soms hebben schakers nog meer sporten die op vrijdagavond plaatsvinden. Hopelijk komen er weer nieuwe leden bij, dat zou wel leuk zijn. Dus neem vrienden of vriendinnen mee naar De Eenhoorn.

We zijn op 11 september begonnen met het herfsttoernooi dat over negen ronden ging.
Daar tussendoor hadden we nog ons vijftiende Bischoff Jeugdschaaktoernooi wat heel spannend was. Seréyo wist het toernooi net niet te winnen, hij eindigde op een mooie tweede plaats achter Bart Voorn van Caïssa, maar de beker bleef zo toch in Hoorn. Diverse spelers behaalden mooie resultaten, zo won Joey Bekkink de sterke groep vier heel knap!
In groep zes deed Chun van Lierop het goed, hij behaalde de zesde plaats.
In groep zeven behaalde Erik Neelen een vijfde en Pieter Bijl een zesde plaats.
Lars Boon wist in zijn eerste toernooi toch al knap één punt te scoren in groep tien. Onze jongste deelnemer Lucas Dekker deed het ook heel knap want hij wist toch maar even mooi drie punten te behalen. Het was weer een geweldig toernooi en alle deelnemers kregen ook nog een fraaie beker mee dit ter ere van het jubileum.
Wij willen dhr. Bischoff weer heel hartelijk bedanken voor zijn sponsoring.

Dan hadden wij naast het schaken nog een heel andere actie, namelijk de verkoop van de loten voor De Grote Clubactie. Hier waren vooral de broers Bekkink en Dekker heel goed in want zij hebben veel loten verkocht. Ook David Reus deed het weer prima. Alle lotenverkopers kregen een leuk presentje van de vereniging, met dank van de penningmeester.
In de serie loten die onze vereniging verkocht zijn geen grote prijzen gevallen maar er is in ieder geval 5 euro gevallen want er was één lot eindigend op de laatste twee winnende cijfers 93.

Op 21 november werd het Noord-Hollands meisjes kampioenschap gespeeld in
De Huesmolen.
Bij de meisjes in de B-categorie t/m 16 jaar deed Mayke Ploeger mee. Zij deed het geweldig want zij behaalde op schitterende wijze de titel binnen. Gefeliciteerd Mayke!

Ons A/B team, uitkomende in de Promotie Klasse Noord-West heeft na vijf wedstrijden vijf punten. Er moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden maar als het team volledig is moet handhaving van spelen in de Promotieklasse geen probleem geven.

Tot slot nog ons herfsttoernooi: Deze werd dit jaar gewonnen door Sebastiaan Bosschieter met een prachtige score van 7 punten, op de tweede plaats eindigde Michel Knol met 6 punten. Zou het dan toch door het doorgeefschaken komen?
Op de derde en vierde plaats eindigden Seréyo en Joey Bekkink met 4.5 punt.
De vijfde plaats was voor Mayke Ploeger met 4 punten.
Heel goed deden ook Guido Koeman, Chun van Lierop en Pieter Bijl het, zij hadden eveneens 4 punten maar hun W.P. was steeds iets lager.
Tim Meijer eindigde op de negende plaats met 3.5 punt, Ruben Meijerink kwam daar net achter met 3 punten. Ook Lars Boon deed het heel goed want hij eindigde op 11e plaats, ook met 3 punten.
Bilal El Geunnouni werd 12e, Merlijn de Zwaan 13e en de broertjes Jamil en Emilio Peerdeman gezamenlijk met de broertjes Thijs en Lucas Dekker 14e t/m 17e .
Het was een heel leuk toernooi. De prijsuitreiking zal nog plaatsvinden.
Op 27 november zijn we al weer met het volgende toernooi begonnen, het Wintertoernooi.
Op 4 december hebben we weer het Goed Heiligman toernooi.
Er zijn diverse toernooien op komst, zoals het West-Fries Jeugdschaakkampioenschap op dinsdag 29 december.
De uitnodiging hiervoor hebben jullie ontvangen, dus geef je op!

Op 13 en 14 februari 2010 wordt in Krommenie het Noord-Hollands kampioenschap gespeeld.
De leeftijdsgroepen zijn:
D-categorie, tot 12 jaar, geboren in 1998 of later.
C-categorie tot 14 jaar geboren 1996/1997.
B-categorie t/m 16 jaar geboren 1994/1995.
A-categorie t/m 20 jaar geboren in 1990 of later.
Voor de A en B is er een vrije inschrijving. De C en D moeten zich via regionale kampioenschappen plaatsen, daar komt nog bericht over.
Dit waren zo de belangrijkste gegevens over het eerste kwartaal.

Wij wensen jullie heel gezellige feestdagen!
Groetjes
Gilles en Sander