Tweehoorn wint opnieuw

Zaterdag 31 oktober speelde het Tweede in Leiden tegen Oegstgeest 2. Het werd opnieuw een overwinning, ditmaal met 4½-3½. Het lijkt erop dat we het degradatieschaak voorlopig achter ons hebben gelaten, dit jaar gaan we voor de top!

Oegstgeest had in de eerste ronde flink verloren, maar in deze wedstrijd gingen ze er goed voor zitten. Na twee uur spelen was nog nergens het evenwicht verbroken. Maar toen ik nog een half uurtje later langs de borden liep zag het er ineens heel zonnig uit voor de Eenhoorn. Arjon had een fout van zijn tegenstander afgestraft en stond een volle kwaliteit voor, terwijl Ronald een gezonde pluspion had veroverd.

Even later ging ik zelf in de fout. Ik had een pion geofferd in de opening, maar mijn tegenstander kon zich tactisch bevrijden en er restte mij een zware verdediging. Uiteindelijk bracht een ver opgerukte vrijpion de beslissing. Gelukkig had Arjon ondertussen gewonnen en ook Tom, die in een goede stelling een woeste koningsaanval van zijn tegenstander pareerde en vervolgens zelf toesloeg.

Jerrel speelde met zwart een solide remise en even later haalde ook Wilko een halfje binnen. Vervolgens ging de tegenstander van Joseph helemaal scheef en werd vervolgens kansloos opgebracht. Ondertussen had Ronald de winst gemist, maar bracht wel het winnende halfje in.

Toen was het wachten nog op Alexander, die in een moeilijke stelling zijn dame voor een toren en stuk moest geven. Uiteindelijk lukte het hem niet om een vesting te bouwen en moest hij opgeven.

In de volgende ronde spelen we uit tegen ZSC Saende 2, die net als ons twee wedstrijden hebben gewonnen. Een topper dus!