Keihard verloren!!

Het derde team speelde deze zaterdag zijn eerste wedstrijd in de promotieklasse. Tegenstander was de Kennemer Combinatie, dat door twee teams in de poule is vertegenwoordigd. Het werd een leerzame en pijnlijke ervaring. Met 6-2 gingen we de boot in.

Aanvankelijk leek er niet bijzonder veel aan de hand. De tegenstander werd ( en wordt) als iets zwakker ingeschat, en de kans op zo’n nederlaag leek klein.
Na een half uurtje zag het er ook nog niet slecht uit. Holger (op 1) had een SOS gespeeld en was in een voordelige stelling gekomen. Ook Jasper (2) had een redelijke positie verkregen met een koningsindische opstelling. Sjoerd (3) pakte het Engels niet al te best aan maar stond gelijk. Barry (4) speelde weer een aantal “kromme”zetten om vervolgens zo’n typische stelling te bereiken waar hij uitblinkt. ( de opening was iets als 1. e4 e6 2. d4 d5 3. Nc3 Nf6 4. e5 Nfd7 5. f4 c5 6. Nf3 Nc6 7. Be3 cxd4 8. Bxd4
Nxd4 9. Nxd4 Qc7 10. Bd3 a6 11. Nf3 g5! 12. g3 b5! met prima spel). Bas (5) kreeg voor de zoveelste keer in korte tijd een Wolga gambiet tegen zich, en leek er dan ook goed bekend mee te zijn. De semi slavische opstelling van Roy (6) leek ook in orde terwijl Arnolds (7) onregelmatige opening (?) een klein plusje in de vorm van het loperpaar opleverde.
De enige die niet goed uit de opening kwamen was Jort (8) die materiaal leek weg te blunderen (?).
Het noodlot sloeg echter toe op bord 1. Holger had een zeer goede stelling bereikt en kon materiaal winnen. Hij “vorkte” echter te vroeg de torens van zijn tegenstander. Deze haalde met een aardige combinatie met dreigend torenoffer de witte dreiging eruit, wat Holger een stuk koste. Hij ging echter stug door, wellicht hopend op een remise wat na kwaliteitsverlies van zijn tegenstander nog even mogelijk leek. Barry’s stelling leek ook prima totdat een vijandelijke toren op de 8e rij verscheen. Plots moest Barry opgeven.
Niet lang erna raakte Roy in de problemen. Hij verloor een pion en meer dan een halfje leek er zeker niet in te zitten. De meeste andere borden zagen er allesbehalve overtuigend uit. Jasper, Bas en Sjoerd stonden waarschijnlijk gelijk. Het enige lichtpuntje kwam van Jort die plotseling wat materiaal voorstond. Volgens eigen zeggen maakte zijn tegenstander een fout maar andere toeschouwers hadden het over een “geniale combinatie” van Jort.
Iemand die zeker een fout maakte was Bas. Hij had een goede stelling opgebouwd maar zag de zet Lh6 over het hoofd. Aangezien zijn torens beiden op de diagonaal stonden koste het wit materiaal. Omdat Roy ondertussen remise maakte bleef Bas doorspelen. Sjoerd had weer eens moeite met de klok en wist de tijdscontrole maar net te halen waarbij hij in een iets mindere stelling remise ook nog eens moest afslaan. Vlak voor de tijdscontrole moest holger ook opgeven en zo stond het 3,5-0,5 voor de K.C. bij het ingaan van de “2e helft”.
Die leek echter goed te verlopen voor de eenhoorn. Jort won zijn partij alsnog en kon zo zijn debuut in het 3e nog meer glans geven. Sjoerd deed een “winstpoging” in het eindspel.wat verrassend genoeg niet eens verloor en zelfs voordeel opleverde. Jasper bereikte een stelling met loper en 2 pionnen voor een toren, en actief spel. Als Bas nu zou winnen kon het ergste worden vermeden. Helaas was het al te laat en ondanks langdurig verweer moest hij opgeven. De nederlaag was daarmee een feit. In de laatste paar minuten gebeurden er nog wat rare dingen. Jasper nam plots remise aan en Sjoerd vergat zijn partij een aantal maal eenvoudig naar winst te voeren. In wederzijdse tijdnood speelde hij vervolgens voor de 2e keer niet de zet die hij wilde zetten (!) en vervolgens haalde zijn tegenstander een zet eerder een dame. Achteraf bleek wit zelfs toen nog een remise kans te hebben gehad maar gedesillusioneerd liet hij zich eenvoudig opknopen. Zoals zijn tegenstander raak opmerkte;” normaal ben ik degene die zich als de schlemiel gedraagd”.
Wat valt er nog te zeggen. Het was dramatisch, aan de zegereeks van 21 bondspartijen is knullig en onverwacht een einde gekomen. Het is echter vroeg in het seizoen en er zijn nog genoeg kansen om ons te revancheren, bijvoorbeeld tegen de Kennemer combinatie 5.

De uitslagen op een rijtje:
Kennemer Combinatie 4 – H.S.V. De Eenhoorn 3 6 – 2
1 6208048 Pieter Kant 2018 – 7912608 Holger Bonte 1967 1-0
2 7859126 Hugo Gorissen 1998 – 6420557 Jasper Seelemeijer 1925 ½-½
3 6023809 Joannes van Dorsselaer 1798 – 8145731 Sjoerd Kelder 1902 1-0
4 6134128 Anne Brandsma 1943 – 7707293 Barry Plukkel 1938 1-0
5 7670300 Ewout Mueller 1865 – 7216308 Bas Dudink 1936 1-0
6 6455911 Willem de Vos 1753 – 7455195 Roy Kerkhoven 1933 ½-½
7 6951868 P.A.M. v/d Velde 1742 – 7862140 Arnold Edeling 1890 1-0
8 7285091 Rudi Matai 1794 – 8195044 Jort Faber 1886 0-1

49 reacties op “Keihard verloren!!”

 1. Wát???

 2. Ik ben ontgoocheld!

 3. anders ik wel

 4. Oh ik had wel verwacht dat ze op papier wat zwakker zouden zijn, maar zo veel zwakker komt toch wel als een behoorlijke verrassing aan! Maar liefst vier 1700 “boys” waar een 1.5 punt tegen gescoord wordt, dat kan natuurlijk niet! En daarnaast verlies ik ook nog eens op zo’n domme manier, nee dit was duidelijk niet onze dag. Tijd voor een straftraining, wie rent morgen 5 km met mij mee?

 5. jammer mannen

 6. Jammer hoor!!
  Had het hele verhaal gisteren al gehoord van Fapser die nog even bij ons aan kwam. Hij baalde stevig, maar het werd toch nog een gezellige avond.
  Kwam het misschien doordat jullie (trouwe) supporter niet mee was? 😉
  Zal ik de volgende keer dan toch maar proberen om weer mee te gaan??
  @ Regloh die straftraining doen we alleen mee als jij op je slippers gaat 😀
  Of heb je die ondertussen toch opgegeten??
  Liefs San

 7. @ Regloh en?? hoe was de straftraining? 😉

  Groetjes San

 8. Ja ik heb de straftraining toch maar met de fiets gedaan, had geen zin om met de benenwagen op pad te gaan! Dus viel uiteindelijk wel mee, lol. Heb trouwens geen slippers aangehad, die rechter had ik idd al lang opgegeten. En fietsen met 1 slipper is geen gezicht natuurlijk, dus ik ging maar met blote voeten.

 9. @ Regloh Jeeeeee Wel 5 km fietsen ik ben onder de indruk.
  Ik doe de straftraining morgen wel in de sportschool samen met Fapser 😀
  En ik zal mijn boek schaken voor dummies weer even doornemen.
  Groetjes San

 10. Hey iedereen
  Gaan we allemaal deze week even duimen voor onze Fapser die
  meedoet aan het Univé Chess tournament in Hoogeveen?
  Ik zal proberen jullie een beetje op de hoogte te houden van hoe hij het doet.
  En anders even op de website kijken van Univé Chess, hij speelt in groep 1.
  Groetjes San

 11. ik denk niet dat het Fapser helpt als ik op mijn vinger zuig. Dus nee!

 12. Beetje flauw Dreojs, jij weet best wat Sannie bedoelt! Ik zal wel voor Fapper duimen van de week hoor. Ik hoop van harte dat ie flink gaat scoren in Hoogeveen, ik ben benieuwd.

 13. Hoi hoi
  Even een update, Fapser heeft zijn eerste partij gewonnen.
  Hij speelde met wit dus moet morgen met zwart wat hij wel wat minder vond.
  Zijn tegenstander voor morgen is Marcel Struik die een rating heeft van 1688.

  En ach Dreojs ik begrijp jou ook wel hoor!! dan niet toch?
  Wij denken in ieder geval aan hem en misschien dat dat helpt 😉
  Hou jullie weer op de hoogte.
  Groetjes San

 14. Als ik nou op fapser’s duim moest zuigen dan zou hij het tenminste nog merken. .

 15. Wat jij wil, ik hou je niet tegen, als jij zin hebt om naar Hoogeveen te gaan………

 16. Gelukkig is het niet nodig, hij heeft weer gewonnen. Je kan toch wel zien dat hij wat heeft opgestoken in het 3e. Als-ie nou morgenochtend wint eindigt hij wel in het geld.

 17. Ja klopt dat hij weer gewonnen heeft, hij staat nu gedeeld eerste zei hij al.
  Hij kwam gisteravond nog bij mij en mijn man langs vanuit Hoogeveen want hij moest nog een handbal wedstrijd fluiten.
  Hoezo drukbezet mannetje???
  Ben benieuwd of hij vandaag ook weer wint, we wachten het af.
  Groetjes San

 18. En ja hoor!! Fapser heeft ook zijn derde partij gewonnen en staat dus nog steeds bovenaan.

 19. zo’n fapser toch

 20. Op en neer voor het fluiten van een handbalwedstrijd? Sapperde flap! Sannie mischien moet jij “FapFap” Fapser de kunst van het uitbesteden een keertje uit gaan leggen, want op de lange termijn gaat deze grap hem natuurlijk opbreken. Zou een schande zijn als wij, als zijn grootste fans zijnde, er niet alles aan hebben gedaan om hem een topprestatie te laten neerzetten!

 21. Tja wij doen ons best , maar Fapser en luisteren??
  Zo’n invloed hebben mijn man en ik nou ook niet op hem.Kan hem op het moment alleen morele steun geven. En dat fluiten is ook heel belangrijk voor hem omdat hij dit jaar kan promoveren naar de eerste divisie.
  Hij is nou eenmaal erg druk bezet maar wij zijn dat allang al gewend.

  Volgend jaar gaan we waarschijnlijk met hem mee naar Hoogeveen, kunnen we hem ook beter in het gareel houden 😉 (alsof dat gaat lukken)
  Misschien is vastbinden een ideetje??
  Jullie nog ideeën?
  Liefs San

 22. En helaas heeft Fapser vandaag verloren 🙁
  Het hoe en wat kan ik helaas niet beschrijven ben nog niet zo thuis
  in de schaaktaal.

 23. Maar vandaag heeft Fapser weer gewonnen 🙂 hij staat er alweer wat beter voor.

 24. fapser dit, fapser dat! Hou nou toch eens op over die verschrikkelijke Fapsert!! Dit is de website van de Eenhoorn niet een blog over Fapser. Bovendien is hij toch maar een van die prutsers uit het derde team. Daar p**pen wij op!

 25. Maar hoe heeft hij vandaag gespeeld?

 26. Geen idee, hij is nog aan het spelen.
  En ik zou best een apart artikel willen plaatsen, maar geen idee hoe dat moet, en of dat wel mag ben tenslotte geen lid van de vereniging(wat niet is kan nog komen)

  Beetje jaloers dat Fapser zo populair is en fans heeft???
  Je hoeft het niet te lezen hoor 😉

 27. @TheSource
  En trouwens het duurt nog maar tot en met zaterdag, hou je het nog vol die paar daagjes????

 28. En Fapser houdt het spannend, vandaag heeft hij verloren 🙁

 29. Zo te zien houdt Fapser het niet voll! Benieuwd of de schaakgroupies toch blijven. Wat een debacle.

 30. Oefff dat is toch wel een zware tegenvaller, hopelijk komt ie nog terug van deze mentale klap! Begint er toch een beetje op te lijken dat dat op en neer reizen hem heeft gebroken. Maar laten we niet bij de pakken neer gaan zitten, er zijn nog een paar rondes om een knap resultaat neer te zetten. Scanderen jullie met mij mee: Fapser, Fapser, Fapser!

 31. Fapser! Fapser! Fapser! Trouwens, gaat Fapser echt op en neer? Dat is ziek. Hoe veel tijd gaat daar dan wel niet inzitten?
  Ik denk trouwens niet dat hij vanwege de (eventuele) reistijd heeft verloren, het is meer dat die 2000 boy’s toch steeds van hem winnen. Helaas, het nivo van 2000+ (elo, al dan niet FIDE) is nou eenmaal niet iedereen gegeven. Ondanks dat, Fapser, Fapser!

 32. Hallo hallo
  Even wat rechtzetten.
  Fapser reist niet iedere dag op en neer naar Hoogeveen.
  Hij heeft daar vlakbij een bungalow gehuurd, stelletje pannekoeken!! (om met Fapser zijn woorden te spreken)
  Hij is 1 keer op en neer gereden omdat hij toen een wedstrijd moest fluiten, voor de rest zit hij gewoon in Hoogeveen. En houdt hij ons via smsjes op de hoogte.

  En deze fans hier scanderen mee Fapser Fapser Fapser!!!!! (Ruud en San)

  En ons zoontje ook Jappa Jappa Jappa!!!! (is nog erg lastig uitspreken voor hem dat Jasper)

 33. @ TheSource Als je niks aardig kan zeggen over Fapser zeg dan gewoon niks en reageer dan niet. Ben je niet verplicht hoor, om te reageren.

 34. En jij bent niet verplicht om te spammen!! Maar goed..Fapser heeft geen twee-ee-duii-zend, Fapser heeft geen tweeeee-duiiii-zend!
  Scandeer mee!
  p.s. niemand hoeft hier op te reageren!

 35. Wat zie ik nu, heeft Faps deze week verloren van de broer van Hiddo Zuiderweg? Hij heeft daarmee de naam van onze bloeiende en groeiende vereniging wel keihard door het Slijk gehaald hoor, verliezen van een Zuiderweg kan echt niet! Wat is een gepaste straf, royeren die Fapser of m 5 km laten hard lopen op blote voeten als straftraining??

  Nou 1 ding is na deze week in ieder geal duidelijk:

  Fapser heeft geen tweeeeee-duiiii-zend!
  Fapser heeft geen tweeeeee-duiiii-zend!

 36. Fapser heeft geen tweeeeee-duiiii-zend!
  Fapser heeft geen tweeeeee-duiiii-zend!

 37. Knap hoor iemand anders naar beneden te halen om jezelf beter te voelen.

  Fapser heeft vandaag weer gewonnen en staat nu met 5 punten op de zevende plaats, dus wie weet wordt het toch nog bij de prijsuitreiking aanwezig zijn.

  Mocht dat zo zijn Dreojs en Regloh gaan jullie dan ook die kant op?

 38. Dit zal 1 van mijn laatste stukjes zijn,ik zal alleen morgen en misschien zaterdag de uitslag nog doorgeven, meer niet.

  Ik deed dit voor Jasper omdat hij een goede vriend van mij is en omdat ik weet dat hij het leuk vind als mensen van zijn team een beetje kunnen volgen hoe hij het doet op het toernooi.
  Maar als er zulke kinderachtige en kleinzielige reacties komen hoeft het van mij niet meer.
  Ik vind het jammer dat mensen elkaar tegenwoordig zo weinig gunnen en niet meer blij kunnen zijn voor een ander.
  Als je niks aardigs over een persoon weet te zeggen of schrijven doe dan niks.
  En het is natuurlijk lekker makkelijk zo op internet niet onder je eigen naam te schrijven, ik weet toch niet wie je bent.
  Daarom schrijf ik gewoon onder mijn eigen naam San de schaakdummie en iedereen van het derde weet wel wie dat is, Sandra Bot getrouwd met Ruud en Jasper is onze beste vriend.
  Ik had het idee dat als ik wat beter zou schaken ik mij misschien bij de vereniging aan zou kunnen sluiten, maar als er nog meer mensen zoals TheSource daar rondlopen ga ik daar nog maar eens hard over nadenken.
  Niet echt goede reclame voor de vereniging in ieder geval.

 39. Laffe anonieme reacties, en nog kinderachtig bovendien!! Dat verwacht je niet, zeker niet hier!! Maar juist daarom denk ik dat je het maar niet te serieus moet nemen SAN. thesource, RESPAFPOPEOPKI etc. zijn vast grote fans die hun gevoelgens moeilijk kunnen uiten. Ofzo.. Wie weet wat er omgaat in hun zieke breinen!!

 40. Ik moet zeggen dat ik hier een beetje droevig van wordt als ik dit allemaal lees hoor, wat zijn dit nu voor trieste praktijken? Dit zijn nou degene die schakers zo’n slechte naam geven! Ik moet mij maar troosten met het gegeven dat ik de hele avond voor de buis heb mogen genieten van twee schitterende voetbalwedstrijden die in het voordeel van de nederlandse ploegen zijn beslecht.

  @SANNIE
  Je moet het idd maar niet te serieus nemen San, het doet pijn in mijn hart maar het stikt op de Eenhoorn van dit soort halve garen. Misschien is dit wel een leerzame ervaring, dan weet je tenminste wat je aan de lopende band kan verwachten als je lid wordt bij de Eenhoorn……….

 41. @Regloh, ze kende Fapser al dus ze weet wat ze kan verwachten:-)
  Overigens moet je niet Sannie schrijven, voor je het weet voelt Sander B. zich aangesproken-die is er altijd als de kippen bij in dit soort gevallen.

  p.s. Jij kan eventueel wel in het 2e. Want jij hebt wel 2000!!

 42. @ TheSource:Als je iets neerzet doe het dan wel goed.
  Kijk eerst de rating lijst even goed na Pannekoek!!!
  Holger heeft geen 2000.

  Alle respect voor Holger.

  Scandeer met mij mee Holger Holger Holger!!!

  En bedankt he!
  Groeten van de enige echte Fapser

 43. ja ja, zet jij nou eerst maar eens een goede prestatie neer!
  Succes ermee!

 44. sodeju..remise..Theoretisch is een gedeeld 3e plek nog mogelijk..

 45. Niet verdrietig zijn Sannie, we zaten maar een dolletje te maken, zo zijn wij schakers. We kunnen niet anders. Overigens was het niet mijn bedoeling om iemand te kwetsen, anders dan Fapser! Fapser weet toch wel wat u aan ons heeft!

 46. Nou dat vind ik ook hoor, San. Zielige jaloerselingen (sp?) die zich verschuilen achter 1 krap 2000-FIDE ratinkje met z’n drieën!

  Toch zou het natuurlijk wel leuk zijn als jasper een tpr van 2k haalt hier, kan dat nog met de onvermijdelijke overwinning op Conrat Mosterdman?

  Ik vind trouwens dat FAP-ser de naam voor onze grote leider zou moeten zijn, met z’n mooie jasje ^^’

 47. Mozef “werkt” wel bij de FAP, maar hoe moeten we de vaselinedrager van het 3e dan gaan noemen? Verder ben ik het helemaal met je eens, die 2000 haalt -ie wel. En ik kan het weten..!

  Overigens kan ik alleen maar hopen dat webmaster Sannieboy ons boosdoeners identificeert en bij SAN en Fapser aangeeft. Ik vrees echter dat zijn ethisch hoogstaande ideen over privacy hem daarvan af zullen houden en dat wij de dans weer ontspringen.

  Spring RESPAFPOPEOPKI, spring!

  p.s. mooie naam jummie!

 48. Helaas, geen punt. Nog steeds een nette totaalscore maar met wit was Fapser zichzelf niet. Waarschijnlijk door alle druk van de fans?

 49. Ja wel een nette totaal score maar helaas geen punt er meer bij.
  De druk van de fans viel wel mee denk ik, we waren vandaag wel mee met Fapser , maar zijn er ook niet de hele tijd bij geweest maar het stadje in gegaan.

  Volgend jaar speelt hij weer mee en dan zijn wij ook de hele week aanwezig, want dat gaan we samen naar dat bungalow park, wel zo gezellig.
  En als Fapser dan s’middags gaat schaken gaan wij mee of wij gaan wat leuks doen met ons zoontje Jayden
  En dan s’avonds gezellig samen eten en dan sturen we Fapser op tijd naar bed zodat hij goed uitgerust is (of hij dan ook luisterd naar ons???)
  Maar dan zijn er iig vrienden voor hem die hem op kunnen vangen als hij een slechte dag heeft.
  Fasper heeft de laatste commentaren vanmorgen allemaal zitten lezen en vond het erg leuk, moest er erg om lachen

  Jongens misschien zien jullie mij vd week nog, vrijdag of zaterdag en anders binnenkort weer eens.
  Groetjes San