Aanmelden trainingen Jop Delemarre

jop.jpgOok dit seizoen biedt HSV De Eenhoorn haar leden de kans om deel te nemen aan trainingen verzorgd door IM Jop Delemarre. Jop heeft ons ook de afgelopen drie seizoenen training gegeven en de meesten zijn derhalve bekend met zijn manier van trainen en het nivo van de trainingen.
Toch zijn er een aantal zaken veranderd t.o.v. de afgelopen jaren. Ten eerste vraagt de vereniging, na het wegvallen van hoofdsponsor NSI, een bijdrage van de deelnemers. Die bijdrage is vastgesteld op 50 euro voor 10 trainingen voor de senioren, en 25 euro voor 10 trainingen voor de jeugd. Daarnaast zijn wij verheugd met de sponsoring van organisatieadviesbureau Faber & Faber, en tenslotte betaalt de vereniging een deel van de kosten zelf.
U dient zich dus aan te melden voor de trainingen, en dat kan bij Ardjan Langedijk (ardjan@kazachstanreizen.nl) en Sander Bischoff (sanderbischoff@planet.nl). Na aanmelding ontvangt u een factuur die voor 15 oktober dient te zijn voldaan.

Daarnaast hebben we, in overleg met Jop, gekozen voor het werken met een vast boek. Dat zal zijn ‘Build up your chess 1’ (voor de jeugd) resp. ‘Build up your chess 2’ (voor de senioren), van Artur Jusupov.
Dit zijn weliswaar Engelstalige boeken maar de hoeveelheid tekst is zeer beperkt omdat het boek vnl. uit diagrammen bestaat.(Goede Nederlandstalige leerboeken zijn niet voorhanden).
De kosten van beide boeken bedragen 24 euro per boek, maar leden van de club kunnen het bij ondergetekende bestellen voor 21,50 euro. Het werken met een boek maakt het mogelijk dat u trainingen kunt voorbereiden en ook thuis aan de slag kunt gaan.
Meer informatie over deze boeken treft u op de website van de uitgever Quality Chess.

De lestijden zijn, zoals de afgelopen jaren: jeugd van 17.00-19.15 uur. Senioren van 19.30-22.00 uur.
De jeugdtrainingen zijn geschikt voor spelers van nivo Stap 4 en hoger; voor de senioren geldt dat in principe iedereen tot Elo 2050 kan aanschuiven. Jop heeft voldoende kennis en ervaring om de les voor een ieder interessant en leerzaam te maken.
De vastgestelde data voor de trainingen zijn:
(in 2009) 2 oktober, 23 oktober, 18 december, (in 2010) 29 januari, 26 februari, 12 maart, 23 april, 14 mei, 28 mei en 11 juni