Schoolschaken, altijd gezellig (1)

Op woensdag 22 november begon het Westfries schoolschaakkampioenschap 2006-2007. Welke ook dit jaar weer wordt georganiseerd door schaakverenigingen Caïssa, Honky Tonk en NSI De Eenhoorn. Op vijf verschillende locaties speelden 41 teams van 24 verschillende basisscholen met veel plezier en in alle gezelligheid.
Er waren vijf poules met eerste teams. In Hoogwoud wist de Adelaar op de eigen school zich samen met het Ruimteschip te plaatsen voor de volgende ronde. Dit is de halve finale op 24 januari 2007. Op de Baskuul (in Lutjebroek) waren de nummers 1 en 2 de Jan van Luijkenschool en de Koet. Op de Pontonnier in Hoorn waren dat de Pontonnier zelf en de Wingerd. In Zwaag werd er geschaakt op het Ooievaarsnest. Daar waren de topposities een prooi voor de Montessori Hoorn en de Kelderswerf. Tenslotte waren er teams bezig op de Bussel in Blokker. De Ichthus en de B. van Bockxmeersschool. lieten zich daar van hun beste kant zien.
Op vier van de vijf locaties werd er tevens geschaakt door reserveteams (dit zijn tweede, derde of vierde teams van een school). Net als hun eerste teams wisten de Pontonnier 2, Koet 2, Kelderswerf 2 en Ichthus 2 zich te plaatsen. Daarnaast ook de teams: Petrus Canisius 2, Baskuul 2, Langereis 2 en Spectrum 2. Zij spelen aanstaande woensdag (29 november) al direct weer. Het gaat dan om de finale voor reserveteams Westfries schoolschaakkampioenschap 2006-2007. De winnaar mag vervolgens meedoen met eerste teams.
Naast de uitslagen kunnen we ook u vertellen dat het op de diverse plekken een gezellige bedoeling was in een mooie schaaksfeer. Via deze weg willen we alle schakers, supporters, gastscholen en wedstrijdleiders bedanken.