De Seréyo-watch (laatste update)

nhd.jpgFermoAllerlaatste update: artikel van vrijdag in het Noord-Hollands Dablad nu toegevoegd! Klik erop (hier links) om het te lezen.

Laatste update: partijen ronde 8 en 9 toegevoegd. In de achtste ronde verloor Seréyo van een Litouwer (1790), met zwart in een Engelse opening dat meer een soort Konings-Indisch werd. Met dit soort stellingstypes heeft hij nog niet zo veel ervaring en daardoor kon hij niet op tijd tegenspel op de damevleugel of het centrum creëeren. Toch is Seréyo het leerzame toernooi positief afgesloten met een snelle winst op de Italiaan Ianello in een Siciliaan. Ondanks dat zijn tegenstander snel de dames wist te ruilen ging hij toch vliegensvlug mat! Winnaar in Seréyo’s groep werd de als vierde geplaatste Rus Evgeny Zanan, die al een rating heeft van 2111. Het toernooi was hier te volgen.

Update 6: partij ronde 7 toegevoegd. Seréyo trapte helaas in een openingstrucje tegen David Martins, wist nog een stuk terug te winning maar toen had zijn tegenstander inmiddels te veel pionnen gesnoept. Het toernooi is hier te volgen.

Update 5: partij ronde 6 toegevoegd. Seréyo speelde met wit remise tegen de kampioen van Tsjechië, Martin Blahynka (1905). In een Chinese Draak kwam hij in een zeer moeilijk eindspel terecht maar volgens de bekende slogan ‘geef nooit op’ wist hij toch nog het halfje uit het vuur te slepen. De partij duurde vier uur, de langste ooit voor Seréyo… Vandaag speelt hij met zwart tegen David Martins Pires, de kampioen van Portugal. Het toernooi is hier te volgen.

Update 4: partij ronde 5 nu ook toegevoegd. Seréyo won met zwart van de kampioen va Schotland in een Konings-Indische partij die wel wat weg had van Van Wely-Stellwagen, Amsterdam 2009. Na volop te hebben genoten van de rustdag met veel zon, strand, zee, hoge golven, strandvoetbal en eindelijk eens echte pizza, aldus zijn moeder, speelt Seréyo in de zesde ronde weer tegen een sterke tegenstander, de kampioen van Tsjechië met een FIDE-rating van 1905… Het toernooi is hier te volgen.

Update 3: partij ronde 4 nu ook toegevoegd. Seréyo speelde remise tegen de kampioen van Griekenland; vandaag speelt hij met zwart tegen de kampioen van Schotland.

Update 2: de partijen van ronde 1-3 zijn nu met kort commentaar na te spelen.

Hebben wij ooit een clublid op een internationaal kampioenschap gehad? Als we het plezierreisje van Zultan naar de Canarische Eilanden, waar hij Peter Leko het woord ‘kakhoofd’ leerde, niet meerekenen, is het antwoord nee, volgens mij. Het mag bekend worden verondersteld dat Seréyo Bekkink op dit moment meedoet op het EK in Fermo, Italië. In de eerste ronde van de ‘U-12-sectie’ verloor hij gisteren van de Rus Maksim Vavulin (die met zijn rating van 1983 aanspraak zou kunnen maken op het tweede bij ons).

Ronduit stuitend is het dat de organisatoren in Italië slechts drie partijen van de groep onder twaalf online hebben gezet, dus we kunnen de eerste pot van Seréyo (nog) niet naspelen. Vandaag moet hij tegen de Zweed Tom Rydstrom, die net als ons talent nog geen internationale rating heeft. Het toernooi is hier te volgen.

Update: partij 1 nu na te spelen! Een scherpe Draak, dan ga je wel eens mat, kan Carlsen ook overkomen.