Het vierde viert overwinning met bitterballen

Op donderdag 5 maart moest het vierde team van de Eenhoorn haar vierde wedstrijd van het seizoen spelen. Na drie overwinningen stond De Eenhoorn 4 aan de leiding, al was Caïssa 5 er even voorbij, omdat ze in deze ronde twee dagen eerder hadden gewonnen en nu meer bordpunten had. Bij winst zouden wij weer afstand nemen.

Bij doordeweekse uitwedstrijden is het altijd lastig om iedereen beschikbaar te hebben. En dan heb ik het nog niet eens over een jeugd(ig) team wat het vierde is. Omdat toevalligerwijs deze wedstrijd in de vakantie viel, konden er vele teamleden wel meespelen. Aangevuld met Roy en Debbie, waren we op prima sterkte.
Oja onze tegenstander was Magnus/Anna Paulowna wat een ritje naar Schagen betekende. Piet en ik reden. Omdat Piet z’n Tomtom mee was met zijn vrouw naar Gran Canaria (laat Piet zelfs vakanties schieten voor het meespelen in het team?) vertrouwden we weer op de ouderwetse stedenkaart en een printje van de ANWB. Nadat we Mayke nog even van huis hadden opgepikt ging de verplaatsing soepeltjes. Alleen het speellokaal moest nog even gezocht worden. Deze lag niet in het bos, maar achter het winkelcentrum.
Jort speelde weer op het eerste woord en won. Zo makkelijk als die zin klonk, was het niet. Hij verloor in de opening een stuk met een schaakje. En had dus zoals hij dat zelf zei: “Iets goed te maken”. Hij bleef rustig en deed dat dan ook.
Piet speelde een fraaie partij, zette een mooie aanval op en mocht de 0-2 tussenstand noteren. Daan was ditmaal opgeschoven naar het vijfde bord en mocht aantreden tegen Hajo Broek, die ook extern in de jeugd uitkomt voor onze vereniging. Hij speelde een solide partij, maar in het middenspel ging er iets mis. 1-2
Een paar minuten later kwam Mayke vragen of ze remise mocht aannemen, ze stond een pion achter en het team stond voor, dus was er geen probleem om dat aan te nemen, al hield ik wel in mijn achterhoofd dat het eigenlijk al 2-2 stond omdat ik in mijn eigen partij mijn dame had laten insluiten en daar meer weinig tegenover kon zetten. Nadat Seréyo had gewonnen, heb ik mijn tegenstander de hand dan ook maar de hand geschut. Séreyo speelde ook een rustige partij en bracht zijn tegenstander Joe Kok tot een aantal radeloze blikken. 2½-3½.
Debbie bracht uiteindelijk het winnende punt binnen. Op het eind van de partij bracht ze de genadeklap toe aan haar tegenstander. Roy had nog wel een fraaie aanvalspoging, maar wist die niet om te zetten in punten. Eindstand 3½-4½. De overwinning werd gevierd met een paar porties bitterballen (€1,10 voor 6 stuks, net als alle andere prijzen zeer schappelijk, zo bestaat het dus ook nog.)

Met 8 matchpunten en 20½ bordpunten, kunnen we in de volgende thuiswedstrijd tegen de nummer 2 in onze klasse (stadsgenoot Caïssa) kampioen worden.

  Magnus/Anna P. 3	 - NSI De Eenhoorn 4    3½-4½
1 Rob Terrahe	 1415	 - Jort Faber	 1682	0-1
2 Joe Kok	 1500		 - Seréyo Bekkink	 1533	0-1
3 Cees Smit	 	 - Piet Buikstra	 1529	0-1
4 Pim van Breukelen	 - Sander Bischoff	 1522	1-0
5 Hajo Broek	 	 - Daan Blasweiler	 1397	1-0
6 Cor Dietvors	 1446	 - Mayke Ploeger	 1443	½-½
7 Piet Liefting	 1346	 - Roy Bekkink	 1330	1-0
8 Rien Kokkedee	 1373	 - Debbie Bischoff	 1335	0-1
		 1416			 1471	

16 reacties op “Het vierde viert overwinning met bitterballen”

  1. Cool!

  2. 1,10 euro voor 6 bitterballen!? Klasse!

  3. ja, bij ons is het nog goedkoop, als jullie nu eens allemaal bij ons kwamen schaken?

  4. eten dan toch

  5. trouwens, speelt ene A. Strik op jullie vereniging?

  6. ik bedoel bij jullie vereniging

  7. niet op dus

  8. Nee, A Strik speelt (en is de voorzitter) van Anna-Paulowna. Maar omdat we in de NHSB-competitie een combinatie vormen speelt hij wel in het eerste team van Magnus-Anna Paulowna

  9. bitterballen en geen A. Strik. Ik ben om!

  10. Je bent vanavond van harte welkom hoor

  11. Waarom heb ik niemand gezien donderdag?

  12. Marcel even verder kijken bij het nieuws op onze website, dan weet je waar Sjoerd (en zijn volgingen) naar aan het kijken waren donderdagavond

  13. ben jij mijn volgeling Sander?

  14. sssttt..!
    Alhoewel ik wel ben opgestaan uit mijn bankslaapje. Dat kan je geen toeval noemen.

  15. Ik heb het gezien

  16. dat spijt me voor je:)