Schoolschaakfinale W-F weer prooi voor De Koet

Woensdagmiddag 11 maart werd op De Hoeksteen in Hoorn het schoolschaakkampioenschap 2008/2009 van West-Friesland gespeeld.
Er hadden zich zes teams voor deze finale geplaatst: twee teams van De Koet uit Midwoud, de Jan Luykenschool uit Schellinkhout, Petrus Canisius uit De Weere en uit Hoorn gastschool De Hoeksteen en de Montessorischool.
In de eerste ronde speelden Koet één en twee remise tegen elkaar; de Jan Luykenschool wist met 3-1 te winnen van Petrus Canisius en de wedstrijd tussen de beide Hoornse scholen werd na een spannende strijd gewonnen door de Montessorischool met 2½ – 1½ .
In de tweede ronde werd De Hoeksteen met 4-0 verslagen door het eerste team van De Koet. De Montessorischool wist knap met 3-1 te winnen van Petrus Canisius. Het tweede team van De Koet won met 3-1 van De Jan Luykenschool.
In de derde ronde hadden we allemaal 3-1 uitslagen. Koet één won van de Montessorischool. Jan Luykenschool won van De Hoeksteen en Petrus Canisius won van De Koet II.
Na drie ronden ging De Koet I aan de leiding met 9 bordpunten, gevolgd door de Jan Luykenschool met 7 bordpunten, de Montessorischool had 6½ punt. Het was spannend.
In de vierde ronde wonnen de beide teams van De Koet met 4-0. Het eerste won van de Jan Luykenschool en het tweede van de Montessorischool. De Hoeksteen zette een eindsprint in, zij wonnen met 3-1 van Petrus Canisius.
In de laatste ronde speelde Petrus Canisius knap gelijk tegen De Koet I.
De Hoeksteen behaalde ook een knappe 3-1 overwinning op het tweede tem van De Koet. Na een spannende wedstrijd wist Jan Luykenschool met het kleinst mogelijke verschil 2½- 1½ te winnen van de Montessorischool.
Na deze spannende finale kwamen we op de volgende eindstand:
Kampioen werd het eerste team van De Koet met 15 punten.
De tweede plaats was voor De Koet II met 11 punten.
De derde plaats was voor De Jan Luykenschool met 9½ punt.
Het team van De Hoeksteen, bestaande uit drie broers Andrioli en Matthias Zijp, werd vierde met 8½ punt.
De Montessorischool en Petrus Canisius hadden beide 8 punten. Omdat het onderlinge duel door Montessorischool werd gewonnen, werden zij vijfde, Petrus Canisius zesde.

De eerste vier teams plaatsten zich voor het Noord-Hollands Kampioenschap, dat op 21 maart in Krommenie wordt gespeeld.
Wij wensen hen daar heel veel succes!