Kijk Uit onderuit

Het all star team van de driehoorn moest de tweede ronde NHSB beker tegen titelhouder Kijk Uit spelen. Ondanks de afwezigheid van Peter Holscher was het team zeer gemotiveerd en alle spelers waren dan ook al ruim voor kwart voor 9 aanwezig. Op bord 1 mocht de interim kopman Sjoerd het opnemen tegen Colleen Otten. Aan het 2e bord zaten Roy en Kunst. De 3e plek werd bezet door Barry, met zwart natuurlijk, en hekkesluiter was Jasper met wit en kans op zn weresov.

Op bord 1 kwam een afruilvariant van de caro kan op het bord waarbij al snel de theorie werd verlaten. Zwart speelde g6 i.c.m. Lf5, waarna ruil op f5 volgde. Zwart moest terugslaan met de g pion en kreeg een dubbelpion. De open g lijn kon echter worden gebruikt om wit onder druk te zetten.
Ondertussen had Barry een goede stelling bereikt en, zoals gewoonlijk, veel meer tijd dan zijn tegenstander. Roy kreeg een siciliaanse draak voor de kiezen maar had daar weinig moeite mee. Met het prachtige Pe6! bekroonde hij een waarschijnlijk foutloos gespeelde pot (zie partijen naspelen).
Jasper stond ook niet slecht, maar had volgens sommige ooggetuigen ondertussen wel stukwinst gemist.
Terwijl de eerste tijdscontrole naderde, blunderde Barry, die inmiddels wat minder was komen te staan, helaas plots een stuk. Hiermee stond de stand gelijk. Sjoerd had een pion geofferd om iets van druk te behouden/indruk te maken op de toegestroomde caissa spelers , en probeerde remise door zetherhaling af te dwingen. Toen Otten dat uit de weg ging stond ze plots slechter, maar in tijdnood pakte de zwartspeler het niet goed aan. Met een pluspionnetje haalde zwart de tijdscontrole maar het eindspel was niet bepaald duidelijk. In de slotstelling had wit (T+pi) aanzienlijk meer tijd maar ondertussen dreigde zwart (T+3pi) wel een dame te halen. Ondanks mijn 10 seconden op de klok accepteerde mijn tegenstandster remise (waarvoor dank!).
Jasper wist wat hem te doen stond en bleek kalmer dan zijn tegenstander in wederzijdse tijdnood. Hij won materiaal en toen wit bijna een dame had gehaald gaf zijn tegenstander op. Opmerkelijk genoeg stond de zwarte koning een aantal zetten schaak wat door beide spelers niet werd gezien.

Aldus geschiedde;

20-02-2009 H.S.V. De Eenhoorn – Kijk Uit 2½ – 1½
1Sjoerd Kelder 1825 – Colleen Otten 2088 ½-½
2Roy Kerkhoven 1931 – Andre Kunst 1985 1-0
3Barry Plukkel 1947 – Sinclair Koelemij 1960 0-1
4Jasper Seelemeijer 1942 – Sebastiaan van Westerop 1891 1-0

10 reacties op “Kijk Uit onderuit”

 1. Klasse mannen, erg knap dat jullie weer een promotieklasser hebben uit weten te schakelen! Kijk Uit was zeker geen makkelijke loting, maar toch weer de laatste acht bereikt. Jammer dat ik net niet op tijd terug kon zijn om te delen in de feestvreugde, dat moet dan maar in de volgende ronde :).

 2. ja, wat was dat jammer

 3. Niet zo bijdehand lulletje rozewater, ik ben hier namelijk wel de echte man of the match! Doordat ik jullie een dag van te voren in de steek heb gelaten, deed super sub roy mee die gebrand was om te winnen omdat hij gepasseerd was voor Jasper!

 4. morgen own ik je hiervoor. Als ik je kan vinden tussen 90 man. ‘t GZ toernooi lijkt wat sterker bezet dan ons jubileum, niet?

 5. ik ga pitten straks wint buikie nog van me morgen.

 6. Jij bent echt te triest voor woorden weet je dat, ga je op het forum van de eenhoorn, openbaar, de vereniging er op attent maken dat het toernooi van de groene zes beter georganiseerd en voorbereid is dan ons jubileumtoernooi. Ik hoop dat je snel geroyeerd word!

 7. as opposed to langzaam geroyeerd wordt?

 8. stil aan de overkant! ha!

 9. mooi verslagje hoor 😉 vooral de in beeld gebrachte caissa speler was ondanks de post-tijd wel grappig

  gefeliciteerd!

 10. zo buikie, je roes uitgeslapen en de agressie al weer kwijt zie ik?