Ook het vierde wint van Enkhuizer schaakteam

Gelukkig kunnen ze tegen hun verlies in Enkhuizen, als we de naam van schaakvereniging KTV voluit schrijven. Maar de naam van onze club kan je er wellicht beter nu even niet laten horen. Eerder dit seizoen won namelijk ons derde team van hun eerste team, ons vijfde team van hun vierde team en nu won ook ons vierde team van het derde team van KTV.

De vorige wedstrijd speelden we eind november, in de derde ronde waren we vrij en met een aansluitende ‘winterstop’ binnen de NHSB waren er ruim twee maanden verstreken.

Met twee winstpartijen stonden we vooraf bovenaan in de poule 4A. KTV had eerder een partij gewonnen, verloren en gelijk gespeeld. Op basis van die cijfers mocht je ons de favoriet noemen, op basis van de ratings waren we in het nadeel.
In het seizoen 2005-2006 speelden we ook tegen KTV 3, het werd toen 4-4. Van ons kant deden toen alleen Jort en bovengetekende mee. Van de Enkhuizense kant waren het drie spelers.
Op bord vijf speelde Mayke in een open partij kwam ze net wat te veel onder druk te zijn en moest opgeven, waardoor we een achterstand konden noteren.
Op de andere borden stond het her en der gelijk, maar ook mindere situaties voor ons team. Toch stroomden de punten op een gegeven moment binnen.
Jort bouwde zijn partij rustig op en wist zijn voordeel in het eindspel uit te drukken. Seréyo ging er aanvallend sterk tegen in, zijn tegenstander wist de verdediging een paar keer goed op te trekken, maar dat hield op een gegeven moment op.
Daan ging net als zijn vorige partijen weer rustig van start en vond ook dit keer weer de mogelijkheid om te winnen. Roy Bekkink, die bereid was gevonden in te vallen voor de afwezige Michel Knol, speelde een op-en-neerpartij op bord zeven, maar wist ook te winnen. Ikzelf speelde op bord vier, na het afruilen van een aantal stukken, het ophalen van een pionnetje in het middenspel, wist ik mijn voordeel in de stelling uit te drukken door te promoveren en gaf mijn tegenstander zich gewonnen.
Zes punten dus, maar we hadden ook nog Piet. Piet zag een winnende aanval in het middenspel helaas over het hoofd en maakte een andere keuze. Opmerkelijk was nog dat zijn tegenstander zijn eigen pion in het eindspel de verkeerde kant opspelen. Dat mocht niet meer baten voor de uitslag op dit bord.

Op donderdag 5 maart spelen we de volgende wedstrijd uit tegen Magnus/Anna P. 3.

  NSI De Eenhoorn 4    - KTV 3			6-2
1 Jort Faber	1682 - Jeroen van Bilsen	1576	1-0
2 Seréyo Bekkink	1533 - Nancy Mozer		1613	1-0
3 Piet Buikstra	1529 - Rasid Krso		1530	0-1
4 Sander Bischoff	1522 - Jur Visser		1383	1-0
5 Mayke Ploeger	1443 - Eugene Thole	1486	0-1
6 Daan Blasweiler	1397 - Booi Mantel		1566	1-0
7 Roy Bekkink	1330 - Peter Stam		1482	1-0
8 Sebastiaan Boss.	1386 - Jan Hoffer		1306	1-0
		1477			1492	

2 reacties op “Ook het vierde wint van Enkhuizer schaakteam”

  1. gefeliciteerd! , het resultaat zal overigens weinigen onder ons verrast hebben, gezien de poll.

  2. promotiepromotie!! (maar dan niet laten inhalen door caissa he!)