Driehoorn wint in koedijk

De laatste dag van september speelde het derde tegen sv Koedijk.
Een enigszins vreemde opstelling mocht de tegenstander niet baten; de driehoorn won met 5,5-2,5.
Op bord 1 sloeg Jasper de aanval van Jostmeijer zonder al te veel problemen af en hoewel de partij lang voortduurde was het resultaat al vroeg duidelijk.
Dat kan niet gezegd worden van de partij van Roy. Hij investeerde aanvankelijk zeer veel tijd in het koningsindisch maar kreeg daar een dubieuze stelling voor terug. Rond zet 14 had Roy nog 20 minuten over. Tactische complicaties vielen echter gunstig uit en toen zijn tegenstander niet voor remise ging wist Roy met torens en een ver opgerukte pion op f3 dreigingen te creëren die Nieuwenhuis niet kon pareren. Het middenspel moet Roy razendsnel gespeeld hebben want hij had nog ettelijke minuten over voor de 36e zet.
Holger (bord 3) bereikte een gezonde aanvalsstelling tegen Rietveld, maar een blunder koste hem een vol stuk en hij moest de eerste 0 van de avond achter zijn naam laten zetten.
Barry maakte dit goed door niet lang daarna van Gerard vd Graaf te winnen. Barry was weer Barry-achtig met veel ver en vreemd vooruitgeschoven pionnen en een winst waar eigenlijk niemand aan twijfelde na een vroeg Kf7.
Bas’remise tegen Slikker was de eerste uitslag van de avond en ontstond na een damegambiet waarbij zwart snel tot e5 kwam. Gezien wit’s isolani moest hij het waarschijnlijk van een snelle aanval hebben, maar zwarts actieve stukken en ver opgerukte damevleugel verhinderden alle winstpogingen.
Op bord 6 werd schrijver dezes in een siciliaans drierijen systeem flink onder druk gezet waarbij een slechte tijdsindeling (a la Roy) ook niet hielp. Niet lang voor de tijdscontrole kon ik echter het thematische d5 spelen en in de tactische stelling die volgde maakte mijn tegenstander een fout die een stuk koste.
Ook Piet won in de fase vlak voor de tijdscontrole nadat hij met wit een solide koningsindier had gespeeld.
Tot slot Niels. Na een afwezigheid van enkele jaren is hij weer terug in het derde. Op bord 8 week hij week af van zijn normale 1..e5 uit angst voor het koningsgambiet en koos voor het siciliaans dat hij duidelijk nog niet goed kende. Een enigszins dubieuze opening resulteerde in een 2torens + pionnen eindspel waarbij Niels uiteindelijk een pion achterkwam. Controle met behulp van de torens bood zo te zien voldoende compensatie maar een overzicht koste een tweede pion. In het eindspel deed Niels zijn uiterste best en was zo nu en dan dicht bij remise. Tegenstander Buter moest echter winnen van zijn team en wist dit uiteindelijk ook te doen.

Achteraf is de uitslag een beetje ongelukkig voor Koedijk te noemen. Een paar spelers bereikten goede stellingen maar verloren die alsnog in tijdnood en complicaties. Het 3e leek ook nog niet helemaal in vorm. Volgende ronde is thuis tegen Castricum 2 en dan zullen we zien of dit geluk was.
Rest mij Koedijk te danken voor de hartelijke ontvangst en het mooie lied dat ze zongen!

4 reacties op “Driehoorn wint in koedijk”

 1. Sjoerd, dank maar de scherpte was er duidelijk al af om 3:00.

  Zoek en vervang Gerard Groot door Gerard van der Graaf.

  Weet hij überhaupt wat rokkeren is? Wie kent het wel?

  Enfin dank voor het mooie stukje.

 2. Bas..Waar heb je het over?:)

 3. hahahahahaha

  Dat zou ik ook doen. Snel de schandvlekken weghalen 😉

 4. Bas zijn remise was even slikken, en toen holger met een kluitje in het rietveld weer gestuurd leek het een zware avond te worden, gelukkig kwam alles goed en viel het team met de neus in de buter