NHSB Bekerfinale: Kijk Uit Kampioen

Terwijl ondertekende al zwoegend de 10 km hardloopwedstrijd door het Hoornse centrum afwerkte, speelde ons bekerviertal de halve finale van de NHSB beker.

De loting was niet verkeerd uitgevallen. Kijk Uit werd namelijk geloot. In principe moet elk team in de halve finale hoger worden ingeschat maar met name het Witte Paard is voor mij persoonlijk de uitgesproken favoriet.

Helaas is de wedstrijd niet gelopen zoals we graag hadden gezien. Kijk Uit bleek met 3-1 te sterk. Naar verluid overspeelde Arjon wederom zijn tegenstander. Arjon doet met zijn 100% score hele goede zaken dit jaar. Roy greep spoedig mis, Barry had het zwaar, zowel in de partij als met zijn gezondheid en Jasper voelde dat hij moest forceren maar overspeelde zijn hand.

Op dit moment is de kleine finale bezig. Barry heeft het op bord 1 wederom moeilijk. In een Hollandse pot heeft wit alle zwarte velden bezet in het zwarte kamp. Op twee dit maal Roy. Hierover is nog weinig te zeggen. Op drie Jasper met wederom een interessante opening. 1. e4 e5 2. Pf3 Pc6 3. d4 exd4 4. Lc4 Lc5 5. c3 De7 6. 0-0 d3? Enfin het zal wel kunnen wellicht maar ziet er bijzonder uit. Zeker gezien dat de zwarte pion er enkele zetten later nog steeds staat. Op vier Arjon de partij is nog jong maar zijn tegenstander moet oppassen dat hij niet al snel in de touwen hangt.

UPDATE: 16:25

Barry heeft toch snel en op aardige wijze gewonnen. Toegeven zijn tegenstander had even zijn dag niet want alle combinaties werden gemist.

Roy heeft veel tijd geïnvesteerd. Nog 16 zetten in slechts 12 min. En de stelling beoordeel ik als gelijk. Tijd zal echter de partij gaan beslissen. En inderdaad er is zo juist een stuk bij Roy verdwenen.

Jasper heeft letterlijk op het randje gebalanceerd maar heeft overleefd. Jasper zit dan als gebruikelijk te lachen en te grinniken want dit is exact wat hij prettig vindt. Het eindspel is gelijk. Laten we hopen dat er niets wordt geforceerd.

Arjon laat zijn tegenstander nu wat kansen. Hij heeft ruim tijdvoordeel en kan dat hopelijk uitbuiten. De stelling is bijna gelijk.

Roy

Update 17:15:

Jasper speelt inderdaad remise maar Arjon maakte nota bene in de tijdnood van zijn tegenstander een fout. Begrijpelijk maar het kostte gelijk een dame. De uitslag is daarmee 2,5 – 1,5 voor Aalsmeer.

En Kijk Uit is kampioen geworden door Het Witte Paard met 2,5- 1,5 te verslaan. Gefeliciteerd, toch een kleine verrassing in het warme IJmuiden.

barry vlak voor Th5!

prijsuitreiking

erna

2 reacties op “NHSB Bekerfinale: Kijk Uit Kampioen”

  1. dank je bas, heb ik tenminste wat om te volgen, hier in sofia zijn de partijen al klaar 😉

  2. Ja… die dame bleek toch een essentieel onderdeel van mijn stelling achteraf. Ach, iedereen maakt wel eens een foute ‘beslissing’ 😉