NSI De Eenhoorn kampioen!

In de laatste ronde heeft het 1e team in Utrecht gewonnen van Oud Zuylen met 2½ – 5½. SC Purmerend, de enige concurrent voor het kampioenschap in klasse 2B, verloor in eigen huis van ASC met 3½ – 4½. Het uiteindelijke verschil op de ranglijst is 2 matchpunten en 3 bordpunten in Hoorns voordeel. NSI De Eenhoorn promoveert naar de landelijke 1e klasse en de teams van Oud Zuylen en Homburg Apeldoorn 3 degraderen naar de 3e klasse.

Vol vertrouwen werd de match met Oud Zuylen tegemoet gezien. Iedereen was aanwezig en daarmee was een unicum bereikt, namelijk een volledig seizoen spelen zonder invallers te hoeven opstellen. Een monsterscore voor Purmerend was natuurlijk niet onmogelijk maar werd toch als onwaarschijnlijk ingeschat. Het uitgangspunt was dat een degelijke overwinning op Oud Zuylen voldoende zou moeten zijn voor het kampioenschap.
Op de onderste borden hadden wij een aanmerkelijk sterkere bezetting en dat betaalde zich al snel uit. Ron kende met de zwarte stukken geen problemen en kon al snel zijn pijlen richten op de geisoleerde d4-pion. Goede techniek en nog een fout van de tegenstander brachten na 2½ uur spelen het eerste punt. Een uur later volgde een sterke tussensprint. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten werd de 0 – 1 voorsprong opgevoerd naar 0 – 4. Daan wist Frans Sanijs tot opgave te dwingen (inactieve zwarte dame en materiaalverlies). Mark stond een kwaliteit en pion voor en nadat hij de laatste dreiging van Jaap van der Tuuk had geneutraliseerd was het punt binnen. Martijn won een stuk en de partij nadat zijn tegenstander een fout maakte in een overigens onduidelijke stelling. Kort daarna scoorde de thuisclub tegen op bord 3. Jeroen had een kansrijke stelling bereikt met een stuk meer tegen enkele (gevaarlijke) pionnen. Een slechte zet van Jeroen resulteerde in een soort meerslag waarna verlies niet meer was af te wenden. In het laatste speeluur werd de teamoverwinning veilig gesteld door Peter, die zijn pluspion in een toren/paard eindspel wist te verzilveren. Kort daarna verloor Sjors in een partij waarin hij zeker kansen heeft gehad op een beter resultaat. Henk-Jan mocht tenslotte remise accepteren in een stelling waarin niets meer te halen viel. De verwachting dat 2½ – 5½ voldoende zou moeten zijn werd later op de avond bevestigd. Een verdiend feestmaal bij restaurant Nikos was de prima afsluiter van een enerverend seizoen.

    Oud Zuylen       2058 – NSI De Eenhoorn	2170	2½-5½
1. Jaap van der Tuuk 2147 – Mark van Ojik	2231	0 - 1
2. Wilbert Surewaard 2131 – Henk-Jan Visser	2216	½ - ½
3. Matthias Oomens   2131 – Jeroen Edeling	2139	1 - 0
4. Ed van Eeden      2106 – Peter Doggers	2204	0 - 1
5. Ruud Hoogenboom   2080 – Sjors Broersen	2073	1 - 0
6. Rob van de Walle  1926 – Martijn Monteban	2273	0 - 1
7. Frans Sanijs      1969 – Daan Zult	2156	0 - 1 
8. Huib Olij         1977 – Ron Deen		2071	0 - 1

7 reacties op “NSI De Eenhoorn kampioen!”

  1. Gefeliciteerd!!

  2. Een schitterend resultaat.
    Volgend jaar weer met z’n tienen.

  3. Een geweldig resultaat met daarbij de aantekening het zonder invallers gedaan te hebben. Als teamcaptain van Caissa weet ik hoe prettig het is te spelen met een vast team. Met de handhaving van team 2 en de promotie van team 3 komt er weer beweging in een club. Succes volgend seizoen.

  4. Eenhoornaren,

    Gefeliciteerd met de promotie (en terugkeer) naar de landelijke eerste klasse. Knap dat jullie op het beslissende moment optimaal hebben gepresteerd. Nu ook Caïssa 1 op zaterdag gaat spelen, hoop ik dat we volgend seizoen een aantal geweldige schaakzaterdagen in De Huesmolen krijgen. Enne, de Driehoornaren: succes op de laatste bekerzaterdag.

  5. Namens Magnus van harte gefeliciteerd
    Het is jullie gegund

  6. Gefeliciteerd mannen!
    En nu maar hopen dat we elkaar volgend seizoen tegen komen.

  7. joehoe!