Vierde team bezorgt de Pionier een kater

Het vierde team o.l.v. Jasper Seelemeijer heeft gisteravond in het plaatselijke stamcafé in Abbekerk gewonnen van de Pionier. Voordat de wedstrijd kon beginnen was er een hoop gestress bij de teamleider. Twee teamleden lieten het team op het laatste moment in de steek, Piet Buikstra belde op het laatste moment af en Jort Faber kwam niet opdagen…
Roy Bekkink, vader van Seréyo, zou toch al meegaan en viel in voor Piet. Maar toen Jort niet kwam opdagen, moest er een ‘noodgreep’ worden uitgevoerd. Met gierende banden werd er via Zwaag gereden in de uit 1989 stammende scheurbak van Jasper (en sommige weten wel hoe Jasper rijdt, toch Henk-Jan?). Daar werd Michel Knol bereidwillig gevraagd (meegenomen dus) om de open gevallen plek op te vullen.
Iets na achten aangekomen in Abbekerk -Niels was voor het eerst dit seizoen de eerst aanwezige (hij kwam met de fiets uit Wognum)- kon na de jeugd te zijn vertrokken worden begonnen met de wedstrijd. De opstelling was een paar keer gewijzigd en zo kwam het er op neer dat de schrijver van dit stuk in de eerste opstelling op bord zes was ingedeeld, maar uiteindelijk plaats nam achter bord 2 (!).
De eerste uitslagen waren voor de familie Bekkink. Seréyo wist weer te vlammen (eerder dit seizoen twee winstpartijen en een remise) en won op bord 4, zijn tegenstander trok nog net niet de haren uit zijn hoofd. Roy was op zeven wat minder vurig en verloor. 1-1

Michel en Debbie brachten de stand ook weer gelijk, Michel speelde een partij die beiden kanten op ging, leek lange tijd in de race maar kon uiteindelijk de nul noteren. Debbie speelde op zes tegen voormalig lid Dale Neijzing. Als Debbie wint, wint het team ook was een stelling die je tot nu toe kon plaatsen (de eerste twee wedstrijden verloor, ze waarna ze drie keer op rij won en dat is simultaan aan het hele team). Debbie won ook nu, dus dat beloofde wat… Na een mooie dubbele aanval met de pion, vloog er nog een stuk af zodat het hier uiteindelijk wel gedaan was.

Na de 2-2 volgde ook de 3-3. Niels speelde een puike partij en jaagde zijn tegenstander helemaal op. Op tot tijdnood en opgave. René speelde aan het laatste bord, wat hier precies misging heb ik niet echt meegekregen maar het leek op een listig matje.

Het pleit moest dus beslist worden aan de bovenste borden. De Pionier behaalde 17 van de 27 punten uit de eerdere vijf wedstrijden op de eerste vier borden. En stond daar nu al 2-0 achter… Sander was dus kop-van-jut vandaag een speelde op bord twee tegen Kees Ooms (met 4 uit 4 nog ongeslagen deze competitie). Vooraf had hij beloofd wel het halve puntje binnen te halen (we hadden namelijk 5,5 punt nodig om boven de Pionier te eindigen). Toen hij uiteindelijk van Jasper op bord twee bord moest, wou hij zich best ‘opofferen’ maar trok deze belofte wel direct weer in. Echter het halfje kwam er wel, en er waren zelfs kansen geweest op meer. Maar om de teamleider nogmaals naar voren te brengen: “goed gespeeld”.

Kopman Kevin was als laatste bezig. Zijn tegenstander stond geruime tijd voor in tijd, maar dat trok ook steeds meer bij. Kevin leek op winst af te stevenen, maar verzuimde met zijn toren het laatste pionnetje er af te rammen. Waar wel op werd geramd was de klok. ‘Opeens’ stonden er drie dames en nog een loper op het bord. Met een schaakje werd de tweede dame van Kevin geslagen. Veel schaakjes volgden vervolgens. Kevin kon er remise van maken door dames te ruilen maar bleef doorgaan, zo ook zijn tegenstander. Kevin haalde de loper op. En zijn tegenstander begon driftig schaak te geven en claimde winst doordat Kevin door zijn vlag zou zijn gegaan. Nadat alle stofwolken waren opgetrokken bleek Kevin echter nog een seconde over te hebben en bij de ander ston – 0.00 op het display. Dit betekende de 3,5-4,5: Winst voor de het vierde team van NSI De Eenhoorn. Hiermee houden ze de Pionier af van het kampioenschap dat bij winst de vierde klasse A had gewonnen. Een aardige kater dus.

Het was de vierde winst op rij voor het vierde team en dat levert uiteindelijk een derde plaats op in deze poule. Had een kampioenschap er in gezeten? Waar zijn de punten blijven liggen?
De eerste twee wedstrijden gingen tegen KTV (3-5) en Degoschalm (5,5-2,5) verloren. Wie weet had er daar wel meer ingezeten. Kortom achteraf gezien ook nog wel een katertje voor het vierde team zelf. Want volgend seizoen zal het team een topper als Kevin Smit moeten gaan missen en met een mogelijke promotie van het eerste weet je nooit wie er allemaal moeten doorschuiven…

Desalniettemin een fraaie prestatie van NSI De Eenhoorn 4:

Niels Out 3½ uit 6
Kevin Smit, 5½ uit 6
Jort Faber, 2 uit 3
Sander Bischoff, 3 uit 6
Rene de Groot, 1 uit 4
Sereyo Bekkink, 3½ uit 4
Debbie Bischoff, 4 uit 6
Hillie Faber, 0 uit 1
Piet Buikstra, 2½ uit 4
Roy Bekkink, 0 uit 2
Sebastiaan Bosschieter, 1 uit 2
Michel Knol, 2 uit 3
Mayke Ploeger, 1 uit 1

5 oktober: NSI De Eenhoorn 4 – K.T.V. 3 /// 3 – 5
29 oktober: Degoschalm – NSI De Eenhoorn 4 /// 5½ – 2½
7 december: NSI De Eenhoorn 4 – Schaakmat 2 /// 6½ – 1½
5 februari: M.S.C. 4 – NSI De Eenhoorn 4 /// 2 – 6
7 maart: NSI De Eenhoorn 4 – Caïssa 5 /// 6½ – 1½
3 april: De Pionier – NSI De Eenhoorn 4 /// 3½ – 4½

1 reactie op “Vierde team bezorgt de Pionier een kater”

  1. Beste mensen van Eenhoorn 4
    Bedankt namens degoschalm voor de
    goede overwinning wij en KTV 3 hebben
    volgende week nog iets om voor te spelen

    groetjes andre