N-H kamp voor basisscholen 2008

Dit kampioenschap werd op zaterdag 15 maart in buurthuis De Pelikaan te Krommenie gespeeld. Dertig schoolteams hadden zich geplaatst. Dit hadden zij te danken aan hun goede klassering tijdens hun regiokampioenschap. In Krommenie waren dus de sterkste teams van Noord-Holland aanwezig. Jammer konden drie teams er niet zijn, daarom gingen we met 27 teams van start. Ook vijf teams uit West-Friesland, hadden zich geplaatst: De Klipper uit Hoorn, De Kelderswerf uit Obdam en twee teams van De Koet uit Midwoud.
Het vijfde team was Petrus Canisius uit De Weere, zij konden echter jammer genoeg niet aanwezig zijn. Er werden negen ronden Zwitsers gespeeld met een bedenktijd van 15 minuten p.p.p.p.
De teams uit West-Friesland hebben het uitstekend gedaan. De Klipper eindigde op een prachtige tweede plaats achter de kampioen De Rozenbeek uit Velserbroek, maar in dit team speelden dan ook de drie bekende broers Haver. Ook De Koet deed het schitterend want zij werden achter De Klipper heel knap derde. Door deze knappe prestaties hebben zij zich geplaatst voor het Nederlandse schaakkampioenschap dat op 24 mei in Nijmegen wordt gespeeld. Wij wensen beide teams daar heel veel succes.
Het team van De Klipper bestaat uit Jeroen Vlaar, Robbert van Dijkhuizen, Alex Bogicevic en Musacan Alici.
De spelers van De Koet zijn Fons Groot, Leon de Gier, Dennis Doodeman en Jelle Janssen.
De Kelderswerf eindigde op een mooie zesde plaats, De Koet II werd gedeeld achtste.