Hoorns kampioenschap basisscholen 2007/2008

(Foto’s) Dit werd op 12 december op De Pontonnier gespeeld. Voor dit kampioenschap hadden De Klipper en gastschool De Pontonnier zich geplaatst.
Jammer was dat diverse teams die zich ook geplaatst hadden op deze dag geen team konden afvaardigen. Twee teams waren door het griepvirus geveld, twee scholen konden geen team samenstellen. Zo bleven alleen De Klipper en De Pontonnier over die er een heel spannende finale van maakten.
Er werden twee wedstrijden gespeeld, dus een zogenaamde thuis en -uitwedstrijd.
In de eerste wedstrijd nam De Klipper al snel een 2-0 voorsprong door op beide eerste borden te winnen, maar De Pontonnier wist op borden drie en vier na hele lange en mooie wedstrijd deze te winnen waardoor het toch nog 2-2 werd.
Na een lekker partijtje voetbal dat met 3-2 door De Klipper werd gewonnen werd er aan de tweede wedstrijd begonnen.
De Klipper had nu een”thuiswedstrijd” en dat was te merken want zij namen weer een snelle 2-0 voorsprong. De borden drie en vier hadden ook nu weer aanmerkelijk meer tijd nodig om tot een beslissing te komen. De derde bordspeler van De Klipper won, toen was het 3-0 en was de strijd beslist. De vierde bordspeler van De Pontonnier redde de eer door zijn wedstrijd te winnen, hierdoor werd de uitslag 3-1.
Zo won De Klipper het Hoorns kampioenschap 2007/2008 en mocht de prachtige beker in ontvangst nemen.
Het kampioensteam bestond uit de volgende spelers:
Robert Dijkhuizen, Alex Bogiucevic, Omusacan Alici en Lars Haarsma. De iets kleinere beker werd door De Pontonnier in ontvangst genomen.
Het Hoorns schoolschaak kampioenschap is een initiatief van onze vereniging en Caïssa.