NHSB-bekerteam wint in Koedijk

In de eerste ronde van het bekertoernooi van de Noord-Hollandse Schaakbond heeft ons team met afgelopen dinsdag gewonnen in Koedijk. Tegen schaakgroep Koedijk werd het 1-3. Jasper, Roy en Bas wonnen hun partij. Alleen Barry verslikte zich in zijn tegenstander.

Schaakgroep Koedijk – NSI De Eenhoorn 1 – 3
1 Danny Stoop 1830 – Jasper Seelemeijer 1886 0-1
2 Dirk Slikker 1827 – Barry Plukkel 1873 1-0
3 Jan Meringa 1824 – Roy Kerkhoven 1896 0-1
4 Erik Jostmeijer 1822 – Bas Dudink 1764 0-1

6 reacties op “NHSB-bekerteam wint in Koedijk”

 1. Jasper mocht het dit keer proberen op bord 1. In de Wolga mocht de witte loper van zwart al snel worden geruild waardoor het venijn wel een beetje uit de stelling was. Na een leuk offer kon Jasper als laatste zijn punt ophalen.

  Barry had erg veel last van de 48 dames van het koor in de ruimte naast ons. Na een lange dag werken was dat iets te veel. Barry was als eerste klaar.

  Roy kwam prima uit de opening met een paar dreigende paarden. Toen zijn tegenstander nog wat extra hulp bood was het snel gedaan.

  De eerste twintig zetten stonden in 15 min op het bord. Zwart stond echter nog steeds een tempo achter. Wit probeerde het voordeel uit te buiten door een toren over te brengen naar h4. Th7, Pf6 alles hing in de lucht maar niets kon echt waarna zwart het initiatief over kon nemen. Wit kreeg een koekje van eigendeeg na een offer van zwart op f3. Zo’n 5 zetten later was mat niet meer te voorkomen.

 2. ps. Het laast stukje slaat op mijn eigen partij. ­čśë

 3. Netjes heren!!!

 4. Hoi Bas, uitstekend resultaat. Koedijk is niet de minste. Ga je de partij ook invoeren?
  Peter, kunnen we een linkje naar een ingevoerde partij opnemen in een bericht? En kunnen live vertoonde partijen ook ergens worden opgeslagen zodat we ze terug kunnen vinden?

 5. Ik heb geen password anders wil ik het wel doen.

 6. Als we willen dat alleen clubleden de partijen kunnen naspelen, dan hoeven we alleen maar een password aan de specifieke pagina toe te voegen, is heel simpel. Alle clubleden moeten dat password dan wel kennen natuurlijk.