Pupillendag en Renate Limbach-toernooi

Op zaterdag 23 juni werd in Gouda de Nationale pupillendag 2007 gespeeld.
Onze jeugdspelers Joey Bekkink en Stuart Jong Fa Tjien hadden een uitnodiging ontvangen om aan dit toernooi mee te doen. Dit hadden zij verdiend op grond van hun schitterende prestatie op het Noord-Hollands kampioenschap.
Joey deed het heel goed in de jongste categorie, dat is de H-categorie tot 7 jaar. Hij eindigde op een fraai achtste plaats, jammer dat hij net de laatste partij verloor want anders had hij nog bij de prijswinnaars behoord.
Maar Joey wist nog wel een andere prijs te winnen, hij wist de oplossing van het raadsel
“mat geven” en won daarmee een boekenbon. Daar kan hij een mooi schaakboek van kopen! Zijn grote broer Seréyo was ook aanwezig als supporter.
Stuart speelde in de G-categorie, hij deed het ook heel goed want in een veld van 44 deelnemers eindigde hij op een fraaie achtste plaats. Hij behaalde vijf punten, evenveel als de nummer vijf.
De jongens hebben de naam van onze vereniging hoog gehouden.

De NHSB was toch heel succesvol op dit toernooi. Twee meisjes werden kampioen van Nederland. Cheryl Looijer werd algeheel kampioen in de H-categorie en daarmee ook meisjeskampioen van Nederland. In de G-categorie werd Maaike Keetman Nederlands kampioen bij de meisjes. Verder werden ook nog diverse tweede plaatsen behaald.
Het was een heel leuk kampioenschap.
Onze complimenten aan SC Messemaker 1847, die de organisatie had, is zeker op zijn plaats.

Op deze zaterdag werd ook het Renate Limbachtoernooi gespeeld, dit vond plaats in het Mediapark in Hilversum.
Dit is een NK Rapid-toernooi voor meisjesteams en voor dames individueel.
De NHSB was hier aanwezig met twee teams, één tot 12 jaar D-categorie en één B/C team tot 16 jaar.
In het team tot 16 jaar speelde onze Mayke Ploeger. Zij behaalden de vierde plaats maar gingen toch met de grote wisselbeker naar huis want de NHSB had de beste prestatie geleverd.
Vanaf deze plaats bedanken wij SGS voor de organisatie van dit leuke toernooi.

limbach1.jpglimbach2.jpg