Jort Faber wint het Westfries kampioenschap 2011

Op het West-Fries Jeugdschaakkampioenschap dat door Caïssa en De Eenhoorn werd georganiseerd en op dinsdag 27 december in Cultureel Centrum De Huesmolen gespeeld, hebben Jort en Seréyo uitstekende resultaten behaald. Jort werd de nieuwe kampioen en nam daarmee de titel over van Seréyo die dit jaar 2e werd.
(Bron foto: website Caïssa)

De A/B groep tot 20 jaar
bestond dit jaar uit negen spelers, zes A spelers en drie B-spelers tot 16 jaar. Zij speelden zeven partijen van 45 minuten p.p.p.p. De eerst vijf partijen werden tot ongeveer half vijf gespeeld, de laatste twee ronden werden in de avonduren gezellig op de clubavond van Caïssa gespeeld. Leuk was het dat de meeste spelers van ons gezamenlijk succesvol A/B jeugdteam, dat gepromoveerd is naar de Meesterklasse, aan dit toernooi mee deelnamen. Jort Faber werd met zes punten kampioen, Seréyo Bekkink werd met eveneens met zes punten tweede, hij had 3½ weerstandspunten minder. Op de derde plaats eindigde Bart Voorn met 4½ punt. Mayke Ploeger, het enige meisje in deze groep, deed het heel goed want zij werd vierde ook met 4½ punt maar had net een half puntje minder met de weerstandspunten.
Vijfde werd Kevin Smit, Marten Ploeger eindigde op de zesde plaats.

In de B-categorie werd Robbert van Dijkhuizen kampioen. Op de tweede plaats eindigde Joey Bekkink, een knappe prestatie want hij is officieel een D-speler! De derde plaats was voor Chun van Lierop.

De C-categorie tot 14 jaar werd gewonnen door Rowan Louter van SC. Aartswoud.
Hier hadden we dit jaar zes deelnemers, zij speelden maar liefst tien partijen. Rowan behaalde 9½ punt dus mogen we stellen dat de titel bij juiste de speler is terecht is gekomen! Hij prolongeerde hiermee zijn titel.
Op een mooie tweede plaats, met 8½ punt, eindigde Carlos Etty. De derde plaats was voor Lars Boon. Vierde werd Luuk Bot, vijfde Mike van der Poel van schaakclub Revanche uit Wervershoof. De zesde plaats was voor Sten Albers.

De D-categorie tot 12 jaar
Hier hadden we een deelnemersveld van negen deelnemers, zij speelden zeven ronden met een bedenktijd van veertig minuten. Ongeslagen kampioen werd Dennis Manshanden van Caïssa. Op de tweede plaats eindigde Wim Jan Visser van de bekende schaakfamilie uit Schellinkhout. Op de derde plaats eindigde Pieter Bijl, hij had 5 punten. Pieter is lid van De Eenhoorn maar schaakt meestal bij buurthuis ’t Hop.
Vierde en vijfde werden Martijn de Wit en Stefan de Boer beiden van Caïssa, zij hadden één punt minder dan Pieter. Klaas Jan Koedijk en Jelmer Luijt behaalden keurig drie punten.
Jur van Leijen van Honky Tonk deed het heel goed want hij behaalde al 2 punten. Hij heeft in oktober pas leren schaken, heel knap. Thijs Dekker wist ook netjes één punt te behalen in deze categorie waarin hij voor het eerst speelde. Hij komt pas uit de E-categorie.
De E-categorie tot 10 jaar. Hier hadden we een deelnemersveld van zeven schakers en hier vooral schaaksters want in deze groep hadden we vier meisjes die het voortreffelijk deden. Kampioen werd Anne Corine Visser van de bekende schaakfamilie, tweede werd Robin Duson. Deze meisjes hadden op het meisjeskampioenschap ook al heel goed gedaan, dus ga zo door meisjes!
Op de derde plaats eindigde Mai Sprietsma, zij had een half puntje meer dan haar zusje Veerle die vierde werd, al deze meisjes zijn lid van Caïssa.
Op een mooie vijfde plaats eindigde Lucas Dekker met drie punten. Zesde en zevende werden Martijn Visser en Gennaro Neefjes van Caïssa.

In de D-categorie mogen drie spelers uit West-Friesland naar het Noord-Hollands Kampioenschap 2012. Dit wordt op 18 en 19 februari in Krommenie gespeeld. Dus Dennis, Wim Jan en Pieter mogen naar dit kampioenschap. In deze categorie heeft Joey Bekkink zich geplaatst via een vrijplaats.
In de C-categorie mogen wij twee spelers afvaardigen, Dit zijn Rowan en Carlos.

Tot slot wil ik wedstrijdleider Rob Bouwman bedanken. Ben Takken en Ton van Dijk voor hun computerwerk en voor de indeling en standen.
Tevens willen wij ook onze sponsor Botman Sound & Vision bedanken!
De medewerkers van De Huesmolen bedankt.
Leuk was het dat we dit jaar veel meer deelnemers hadden dan in de vooraf gaande jaren.

Verder wil ik al onze spelers die naar het Noord-Hollands kampioenschap gaan heel veel succes toewensen.
Ik zou zeggen: tot volgend jaar! En een prettige jaarwisseling!!!!!!

1 reactie op “Jort Faber wint het Westfries kampioenschap 2011”

1. Felicitaties voor alle kampioenen, en dat 2012 hen roem en vele Elo-punten mag brengen!