E-team wordt 7e op ‘plaatselijke’ NK

Na het bestuderen van de sterke deelnemerslijst met 38 groepen wenste teamleider Roy Bekkink iedereen vooral een gezellig toernooi toe, want hoger dan een 20e plaats zou lastig worden. De eerste borden waren weliswaar goed bezet door Seréyo Bekkink en Hajo Broek, maar voor de borden 3 en 4 moest een beroep worden gedaan op twee g-tjes en zelfs een h-tje. Aan het enthousiasme van David Reus, Stuart Sean Jong Tjien Fa en Joey Bekkink zou het in elk geval niet liggen. nk-e-eenhoorn.jpg

Het Nederlands Kampioenschap in de Huesmolen begon met een flinke tegenvaller. Ons team verloor op eigen grondgebied met 1-3 van Heerhugowaard/Winterkoning. In Krommenie hadden we onlangs nog met 3-1 van onze Noord-Hollandse buren gewonnen. Achteraf leek het wel op een strategisch verlies want dit bespaarde ons een pak slaag van het sterke Groningen in de tweede ronde. Daarnaast schrok Hajo zo van zijn dameverlies tegen Colin Stolwijk dat hij daarna geen fouten meer maakte en alle partijen won. Ook werd reservespeler Joey in stelling gebracht en die had succes met 2 punten uit 3 wedstrijden.
Na de misser in de eerste ronde won het team vervolgens de ene wedstrijd na de andere, afgezien van een enkele remise. Hierdoor stond de Eenhoorn bij aanvang van de laatste ronde op een gedeelde derde plaats. Er moest alleen nog worden gespeeld tegen een club met een nederige naam, namelijk de Pion uit Roosendaal. Net als in het schaakspel mag een Pion niet onderschat worden en in dit geval moesten we een nederlaag incasseren. De Eenhoorn eindigde zonder glimmende beker maar wel met een tevreden gevoel over de behaalde 7e plaats.

Verslag: Kees Broek
Zie ook de toernooiwebsite.

3 reacties op “E-team wordt 7e op ‘plaatselijke’ NK”

  1. Jongens, dit is een goede prestatie.
    Goed gespeeld Sereyo, Hayo, David, Stuart en Joey.
    We zijn trots op jullie.

  2. Geweldige foto!!!!

  3. Jullie zijn toppers!