Westfries Schaakkampioenschap 2012

Beste Schakers,

Het ligt wederom in de bedoeling het Westfries Schaakkampioenschap te houden in de eerste maanden van het jaar 2012. Nico Weel krijgt versterking van Co Buysman wat betreft de organisatie van de wedstrijdavonden en de verslaggeving. Op onze fraaie website (www.westfriesschaken.nl), welke is mogelijk gemaakt door de hulp van Nancy Mozer, is alle informatie na te lezen, ook van vorige edities.

Er zijn 2 ingrijpende wijzigingen en we horen graag op- en aanmerkingen. Deze 2 wijzigingen zijn in 2011 bij de prijsuitreiking besproken met de deelnemers. De eerste wijziging betreft het spelen van de eerste ronde tegen een clubgenoot. Er gaat nu nu op rating ingedeeld worden en dus op een vaste avond. De tweede wijziging betreft het aantal deelnemers. We houden nog wel vast aan het recht van de clubs om deel te nemen, maar geinterresseerden kunnen evt. op basis van rating nog meedoen (uitleg verderop).

Het is niet de bedoeling om wedstrijden voor- en of achteraf te spelen, uitzonderlijke situaties daar gelaten. Alleen wanneer vóór het toernooi door een deelnemer wordt aangegeven dat een bepaalde datum problemen oplevert, kan er wellicht iets geregeld worden.

Wanneer men van te voren in de agenda kijkt, moeten bovengenoemde gevallen beperkt kunnen blijven.

De resultaten van dit kampioenschap worden ook weer doorgegeven aan de KNSB-ratingcommissie.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:
(géén standaard onderling club treffen in de 1e ronde, maar indeling op rating)
1e ronde : dinsdag 31 januari 2012 (Caïssa-Hoorn)
2e ronde : maandag 13 februari 2012 (Schaaklust-Andijk)
3e ronde : vrijdag 24 februari 2012 (KTV-Enkhuizen)
4e ronde : donderdag 8 maart 2012 (Pionier – Abbekerk)
5e ronde : woensdag 21 maart 2012 (Torenhoog – Hoogkarspel)
de oude locatie; Water en Vuurhuis, Laurentiusstraat 1
6e ronde : maandag 2 april 2012 (Degoschalm-Westwoud)
7e ronde : donderdag 12 april 2012 (Groene Zes – Bovenkarspel)

Gaarne opgave voor 1 januari 2012
Bij voorkeur per email naar Nico (telefonisch kan ook)
a. speler[s]
b. adres, woonplaats, telefoonnummer en emailadres
c. welke van bovengenoemde data Uw speler[s] beslist niet kunnen spelen
Het definitieve programma krijgen U en Uw speler[s] dan begin januari 2012 toegestuurd.

Kosten per speler € 10,-

Deze editie pakken we het deelnemersveld en de inschrijving iets anders aan. We beginnen met onderstaande op de oude manier. Er zijn echter maar 16 plaatsen beschikbaar (ivm speellocaties) en wanneer deze nog niet zijn opgevuld, kunnen spelers op de wachtlijst op basis van rating meedoen. Wel moeten de al deelnemende spelers van de betreffende club een hogere rating hebben (vb. De Eenhoorn heeft 4 gegadigden A, B, C en D. A en B worden op gegeven en zijn de 2 sterkjste spelers van de 4. C en D kunnen evt. in aanmerking komen op basis van rating). Verder is er een maximum van 4 per club.

Aantal deelnemers per club (richtlijn)
Aartswoud max. 2 Attaqueer max. 1
Caïssa max. 2 Degoschalm max. 1
De Eenhoorn max. 2 De Groene Zes max. 2
K.T.V. max. 2 De Pionier max. 1
Revanche max. 1 Schaaklust max. 2
Schada max. 1 Torenhoog max. 1
2e speler moet minstens een ± 1700 rating hebben

Uiteraard hopen we dat de huidige kampioen, Peter Holscher, zijn titel zal verdedigen!

Met vriendelijke groet,
de organisatie
p/a Nico Weel
Gerard Boedijnweg 27 1611 ZH Bovenkarspel
0228-724742 of 06-48503007 westfries@quicknet.nl