Verslag 17e Bischoff jeugschaaktoernooi

Seréyo Bekkink voor de tweede achtereenvolgende maal winnaar van het Bischoff jeugdschaaktoernooi.
Ons jeugdtoernooi werd dit jaar op 8 oktober in de grote zaal van Cultureel Centrum gespeeld.
We hadden een deelnemersveld van 67 schaker en schaaksters.
Het was ditmaal de start van het GP gebeuren 2011/2012, de eerste wedstrijd in een cyclus van 10 toernooien in Noord-Holland.
Daarom was er, voor het toernooi begon, eerst de prijsuitreiking van het GP toernooienseizoen 2010/2011.
In de leeftijdsklasse A t/m E werden er per groep drie bekers uitgereikt. Verder waren ook nog prijzen voor de toernooitijgers, dat zijn de spelers die minimaal acht, negen of tien keer aan deze GP toernooien hebben deelgenomen. Deze prijzen werden door Chris de Saegher bestuurslid NHSB uitgereikt.
Hierna werd na een welkomstwoord van Sander het toernooi geopend. alle spelers gingen met groot enthousiasme van start.
In de Hoofdgroep speelden Seréyo en Joey Bekkink, zij waren bij ons toch wel de favorieten voor de titel. Seréyo wist het onderlinge duel met zijn broer te winnen, toen bleek al snel dat hij ons toernooi voor de tweede maal ging winnen. Hij deed dit dan ook met een prachtige score van 6½ punt.
Seréryo wint nu ons toernooi al voor de tweede achtereenvolgende maal, dit is volgens mij tot nu toe alleen Jort Faber gelukt.
Seréyo gefeliciteerd. Ook een heel groot compliment voor Joey want hij behaalde een schitterende tweede plaats en dat is in zo’n sterk gezelschap eveneens een felicitatie waard.
Groep 3. Hier zagen we een prima prestatie van Chun van Lierop, hij behaalde heel knap drie punten en daarmee een vijfde plaats. Heel goed Chun.
Groep 6. Hier speelden twee spelers van ons in, Jelmer Luit en KlaasJan Koedijk. Zij deden het ook heel goed.
Jelmer behaalde een vijfde en KlaasJan een zevende plaats.
Groep 7. In deze groep speelden Merlijn de Zwaan en ons nieuwe lid Sorin Zijp. Merlijn zorgde voor een geweldige prestatie door een schitterende tweede plaats te behalen, gefeliciteerd Merlijn. Sorin wist op zijn eerste toernooi toch al knap één punt te behalen.
Groep 9. In deze groep waren wij goed vertegenwoordigd. We zagen een prachtige overwinning van Thijs Dekker, gefeliciteerd!
Zijn broertje deed het ook heel goed met een mooie vierde plaats. Keyontre Rechards behaalde 1½ punt.
Ons jongste lid Jaislijn Rechards behaalde dan wel net geen punt maar zij won wel de mooie aanmoedigingsprijs.

Naast het schaken kon er ook nog gekleurd worden. Er kon ook geraden worden hoeveel schaaknotitieboekjes in de grote doos zaten.
Aan het eind van het toernooi mochten de winnaars van de kleurwedstrijd en de winnaars van het juist raden van het juiste aantal hun prijzen komen uitzoeken.
Traditie getrouw werd de grote aanmoedigingsprijs uitgereikt en deze was ditmaal voor ons jongste lid van De Eenhoorn Jaislijn Rechards. Zij moest wel opgetild worden anders kon het publiek haar niet zien.
Seréyo Bekkink mocht hierna voor de tweede maal de kampioensbeker in ontvangst nemen. Daarna mochten alle groepswinnaars op het podium komen om hun beker in ontvangst te nemen. Hierna konden de fotografen hun werk gaan doen.
Aan de groepstafels werden de vaantjes en de bekers voor de tweede en derde plaats en de aanmoedigingsprijzen uitgereikt.

We mogen stellen dat het weer een heel leuk en gezellig toernooi was. Er gingen weer heel wat kinderen met prijzen naar huis want per groep waren er toch vijf prijzen te winnen.
Wij danken onze sponsor, dhr. Bischoff, weer hartelijk voor zijn steun aan dit toernooi.
Het leverde hem een daverend applaus uit de zaal op.
Ook alle tafelleiders hartelijk dank voor de medewerking aan de wedstrijdleiding.
De medewerkers van De Huesmolen willen wij ook bedanken, zij zorgden voor de lekkere hapjes en drankjes.
Wij willen alle spelers en speelsters bedanken voor hun sportiviteit en enthousiasme, het was mede aan deze schakers te danken dat het een leuk toernooi was.

Tot slot maken wij een groot compliment aan Sander Bischoff, die met de computer weer heel wat werk verrichtte.
Het volgende GP toernooi is op 30 oktober in Santpoort.