Training Artur Jussupow, 20 april

Het is al eerder aangekondigd, maar vrijdag 20 april is het zover. Op die dag komt de legendarische grootmeester Artur Jussupow bij ons een training verzorgen.

Velen van jullie hebben al kennisgemaakt met de uitstekende trainingen van Jop Delemarre. Jop is ongetwijfeld een van de beste schaaktrainers van Nederland, maar volgende week vrijdag komt er een wereldtopper op dat gebied.

Artur Jussupow is in Nederland vooral bekend vanwege de kandidatenmatches voor het wereldkampioenschap die hij eind jaren tachtig, begin jaren negentig tegen Timman heeft gespeeld. Jussupow was toen een van de sterkste spelers ter wereld. Terwijl wij allemaal hoopten dat Timman, toen nummer drie van de wereld achter Kasparov en Karpov de finalematch zou halen werd hij gestuit door de russische verdediging van de “muur van de Oeral”. In een volgende cyclus heeft Timman revanche kunnen nemen.

Jussupow is nog steeds actief als schaker, maar hij blinkt vooral uit als schaaktrainer en heeft al diverse boeken op zijn naam.

Jussupow zal zijn training richten op het eerste, dus het niveau is stevig. Toch kan het ook voor anderen heel leuk en leerzaam zijn om een van de beste trainers van de wereld aan het werk te zien. Daarom is de training van Jussupow voor alle leden van de Eenhoorn toegankelijk.

De training begint rond 8 uur. Tot dan!