Eenhoorn goed vertegenwoordigd op SPA Chess

Vandaag is het Science Park Amsterdam Tournament begonnen. Dit is een 9-rondig toernooi, wat voor de 1e maal georganiseerd wordt op het Science Park in Amsterdam. Vele Eenhoorners spelen mee. Er zijn 4 groepen.

In groep A (rating boven 2050) zijn dit Henk-Jan Visser, Daan Zult, Jeroen Edeling en Ronald Ritsma. Henk-Jan heeft z’n 1e partij gewonnen, Jeroen een remise en Daan en Ronald verloren.

In groep B (1800-2100) speelt Arnold Edeling. Hij heeft z’n 1e partij (tegen een 2000+ tegenstander) verloren. Ook Sjoerd Kelder speelt hier mee, maar was vandaag niet aanwezig, dus een nul..

In groep C (1550-1850) speelt Seréyo Bekkink. Hij twijfelde lang in welke groep hij zou gaan spelen (B of C) maar besloot toch de groep te kiezen waar hij (hopelijk) bovenin gaat meedraaien. Zijn 1e partij was een overwinning.

In groep D (lager dan 1600) speelt Joey Bekkink. Hij mocht meteen op het 1e bord (live) plaatsnemen tegen de nr 1 geplaatst (1599) Na een lange partij van 4 uur kon Joey (1430) een mooie overwinning noteren.

Kom langs op het goed bereikbare universiteitsterrein in Amsterdam met zonnig terras, en zelfs TV schermen met Tour de France:-) of volg alle Eenhoorners de komende 8 dagen op het toernooi op www.spachess.nl

6 reacties op “Eenhoorn goed vertegenwoordigd op SPA Chess”

 1. Leuk mensen. Ik zit net even de partij van Sereyo na te spelen van de eerste ronde. Sereyo wint, maar volgens mij staat hij een paar zetten voor het einde gewoon verloren. Als de tegenstander op zet 28 i.p.v. Dg5 –> Pd7 speelt met wit dan zit je met zwart in de problemen. Hoe verdedig je je dan met zwart?
  Pxd7 werkt niet, Dxh7 mat
  Dxd2 werkt niet, want Pxf6+, gevolgd door Dxh7 mat
  Dus h6? Dan dus Pxf6+, gxf6 en dan Dxh6? gevolgd door f5; dan heeft wit toch duidelijk een beter stelling bereikt?

 2. @jasper: je bedoelt waarschijnlijk ronde 3.
  Pd7 is idd wel de beste maar dan is dit de beste voortzetting voor zwart: 28.Pd7 Tc8 29.Pxf6 xf6 30. Dxh7 Kf8 31.Dh6 Ke7 en je staat met zwart iets beter.

 3. Inderdaad Tc8; Ik heb hier de stelling niet meer voor me; maar zit nog een leuke penning in met Dh6+, en dan via Td2 naar Dc1. Maar je kunt de toren niet wegspelen met schaak.

 4. goed gedaan sereyo!

 5. idd gefeliciteerd!

 6. Gefeliciteerd Sereyo, mooie prestatie!