NH-schaakkampioenschap voor scholen

Op zaterdag 17 maart werd in Krommenie het Noord-Hollands schaakkampioenschap voor scholen gespeeld.

Het kampioenschap voor het basisonderwijs vond plaats in het buurthuis De Pelikaan. Hiervoor hadden 30 teams zich via hun goede klassering in hun regio geplaatst.
Jammer genoeg hadden drie scholen afbericht gestuurd zodat de finale met 27 teams werd gespeeld. Vanuit de regio West-Friesland hadden vier teams zich geplaatst.
Uit de Weere het tweede team van Petrus Canisius, Twee teams van De Koet uit Midwoud en de Jan Luykenschool uit Schellinkhout.
Er werden negen ronden Zwitsers gespeeld met een bedenktijd van 15 minuten p.p.p.p.
Om 10.00 uur gaf de voorzitter van de NHSB-jeugdcommissie, Henk Roosink, het startsein voor deze schaakhappening.
Het eerste team van De Koet deed het heel goed zij stonden na de zesde ronde zelfs op tweede plaats, maar hierna lukte het niet meer om nog punten binnen te halen en eindigde zij op de 12e plaats met 9 punten en 20 bordpunten.
Het tweede team van De Koet deed het juist in de laatste ronde heel goed, zij gingen zelfs het eerste team in de eindklassering voorbij en eindigden op de 10e plaats met 10 punten en 20 ½ bordpunt.
Het Petrus Canisius team eindigde op de 20e plaats met 8 punten en 15 ½ bordpunt.
De Jan Luykenschool eindigde met 4 punten op de 25e plaats, zij hadden 16 ½ bordpunt.
Het was een heel leuk kampioenschap.

Het Noord-Hollands Schaakkampioenschap voor Voortgezet Onderwijs
Dit werd gespeeld in het Bertrand Russel College.
In de bovenbouw hadden zich zes teams aangemeld.
Het Werenfridus uit Hoorn eindigde op de tweede plaats met 8 matchpunten achter de kampioen, het Trinitas college uit Heerhugowaard dat 10 matchpunten binnenhaalde.
In de onderbouw speelden vijf teams.
Ook hier eindigde het team van Werenfridus op de tweede plaats met 12 matchpunten achter de kampioen, het Mendel College uit Haarlem dat 14 matchpunten binnen haalde.
Het Werenfridus team bij de onderbouw bestond uit de volgende spelers: Michel Knol, Mayke Ploeger, Bart Voorn en Lars Duim.