De Koet wint finale schoolschaken

Op woensdagmiddag 7 februari werd op De Ichthus in Hoorn de finale van het schoolschaken West-Friesland 2006/2007 gespeeld.
Zes teams hadden zich via de voorronde de kwart en de halve finale geplaatst. Opvallend was ditmaal dat ook twee reserve teams zich geplaatst hadden, dit waren De Koet uit Midwoud en Petrus Canisius uit De Weere. Naast deze twee reserveteams speelden het eerste team van De Koet, gastschool Ichthus, De Wingerd uit Zwaag en de Jan Luykenschool uit Schellinkhout.
In de eerste ronde kwam nog een verrassende uitslag want het tweede team van De Koet wist gelijk te spelen tegen het eerste team van hun school, dit was tevens het enige verliespunt dat De Koet leed want achtereenvolgens werd er driemaal met 4-0 gewonnen van Jan Luykenschool, Ichthus en Petrus Canisius II. Van De Wingerd werd er met 3-1 gewonnen. Zij werden kampioen met 17 punten.
schoolschaak-wf-2006-2007-de-winnaar.jpg
Het kampioensteam bestond uit Fons Groot, Jelle Janssen, Leon de Gier en Sebastiaan Dekker.
Op de tweede plaats eindigde De Koet II met 12 ½ punt, dit team bestond uit de broers Niels en Dennis Doodeman, Wout de Jong en Gerk Hijlkema.
Petrus Canisius II werd met 11½ punt derde, de vierde plaats was voor de Jan Luykenschool, zij behaalden 10 punten.
Gastschool Ichthus werd vijfde en de zesde plaats was voor De Wingerd.
Met het behalen van deze regionale titel heeft De Koet zich geplaatst voor het
Noord-Hollands kampioenschap dat op 17 maart in Krommenie wordt gespeeld. Voor dit kampioenschap plaatsten zich tevens de tweede teams van De Koet en Petrus Canisius en ook nog de Jan Luykenschool.

Klik hier voor meer foto’s (van onder meer Ben Takken en Sander Bischoff)