Driehoorn lijdt thuisnederlaag tegen KTV

Een erg verzwakt Driehoorn moest het gister opnemen tegen KTV. Hoewel Seréyo niet zou kunnen spelen, zouden we nog op volle oorlogssterkte zijn, ware het niet dat Jort verhinderd was. Dan blijkt het probleem van de Eenhoorn, invallers op ongeveer gelijk rating niveau zijn er dan niet. En van de invallers, allen met een rating van rond de 1500, kon haast niemand spelen. Maar gelukkig hadden we Aart Dekkers bereid gevonden om op het 8e bord te spelen. Normaliter speelt hier bij KTV een speler met rating 1560 dus dit wilde Aart wel proberen.

Echter, op de dag zelf kwam er helaas nog een afzegging van Arnold. Dit maakte het probleem met invallers wel erg groot. Een bord leeglaten zou weer een boete voor de club opleveren. Dus toen werd Joey (1300) bereid gevonden om te spelen. En omdat voor hem het 1e of 4e bord niet veel zou uitmaken, is in overleg besloten hem op het 1e bord te zetten. Niet zo leuk voor de bord 1 speler van KTV misschien, maar vorig jaar zijn we met 6 matchpunten ook gedegradeerd en dat willen we dit jaar toch wel voorkomen..

En het moet gezegd, 2 uur lang heeft Joey goed partij gegeven tegen Haakman (2093). In een siciliaanse opening hield Joey goed stand. Maar na 22.15 uur kwam het ratingverschil van 700 punten boven drijven en had Haakman z’n stukken goed neergezet en speelde Joey met Dc7 de verkeerde zet en was het gauw afgelopen. Toen had Aart op bord 8 ook al verloren, omdat KTV ook een tactische opstelling had en hier een sterkere speler op had gezet (1776).

Verder nog 2 nederlagen op het 2e en 7e bord. De enige overwinning deze avond kwam van Piet. De overige borden werden remise dus een einduitslag van 2,5 – 5,5.
Ondanks deze nederlaag staat de Driehoorn met 6 matchpunten en 20,5 bordpunt nog op de 2e plaats met nog 2 wedstrijden te spelen tegen de nummers 6 en 7.